Hindbærsnitten er tilbage!

Hindbærsnitten er tilbage!

Den glatte, søde overflade, den sprøde dej, den syrlige hindbærsmag – en mundfuld hindbærsnitte og du forstår, at her er kagen, hvor alt går op i en højere enhed. Det var, da vi for nylig holdt møde med et relativt velanskrevet pr- bureau, at det for alvor gik op for mig, at hindbærsnitten er it-kagen lige nu.

For den fancy pr-fyr havde skam medbragt sine egne favoritter af slagsen fra en bager på Christianshavn – de var runde med gullig glasur i håndholdte striber hen over den gyldne krumme. Og så var snakken ellers afsporet. Glemt var modetrends og den mere seriøse dagsorden, for alle omkring bordet kastede sig ud i en livlig debat om, hvis hindbærsnitter der var hvordan: Lagkagehusets tykke og lyse med krymmel. Emmerys' sprødere og mørkere og med lyserød glasur.

Et emne, der tydeligvis kunne engagere alle om bordet. Jo, jo, først var det citronmånen, der fik et liv uden for politistationen, da diverse kokke-kendisser tog den med i deres bagebøger. Men dette efterår: Du finder ikke en bager eller kogekone med respekt for sig selv, der ikke har den lyserøde hindbærsag på programmet!

Egentlig kunne det være sjovt at forsøge selv. Mon ikke familie og venner ville spærre øjnene op, hvis der blev trakteret med en skudefuld hjemmebag af denne kaliber? Synderligt svært er det tilsyneladende ikke, selv om det kan virke en anelse dristigt at skulle jonglere med dejplader og syltesnask. Men tjek denne uges bagebog: Vores faste leverandør af opskrifter på desserter og kager, Cecilie Svensson, får det i hvert fald til at lyde ganske enkelt. Og afslører også en hemmelig ingrediens: Der skal kokos i smørdejen. Se, det er et tip, du ka' ta' med dig til efterårets første kagebag!