Camilla Frank

Ugens leder: Kom med i brødhimlen

Er der nogen mere magisk mundfuld, end når tænderne glider ned gennem smørret og hapser en bid af en skive nybagt brød? Prøv at lade billedet stå et øjeblik – duft, føl og smag efter!

De fleste af os kan smække en bolledej sammen, og hvem af os har ikke haft succes med et koldhævebrød? Røre-røre sammen om aftnenen og så ud på en bageplade morgenen efter og vupti, du står med et ganske habilt brød.

Men o.k., så er der de der himmerigsmundfulde, der står i brødkurvene rundt omkring på de restauranter, der ta'r sig selv alvorligt. Skorpen er brun og tyk og glimrer med en smag, der ikke er brændt, men næsten. Og brødet bobler, der er en imponerende mængde af indbagt luft – og det hele går op i en højere enhed.

En gang imellem diverterer madredaktør Mette Mølbak os med morgenbrød. Bornholms speltbrød eller hvad det nu måtte være.

Og hun rammer faktisk brødkurvenes hit med forbløffende præcision. Men hun kommer så heller ikke sovende til det, kan jeg røbe. Herinde fortæller hun om veninder, der stort set har helliget deres barsel til at kunne bage ét brød helt rigtigt. Selv bager Mette og bager om, konsulterer kokke og brød-freaks, til hun til sidst har knækket kurven, ramt krummen og i underspillet stil kan servere os herlighederne herinde.

"Jeg har lige taget lidt morgenbrød med!"

I dette nummer kan du kigge madredaktøren i kortene, når hun er ude at aflure chefbageren hans bedste trick og lærer at tackle ølandshveden. Det sker fra side 114.

Selv er jeg blevet lidt småsulten af al denne snak – Mette, ta'r du ikke lidt brød med?

Læs også: I denne uge: Stor guide til dit joblook

Læs også uddrag af denne uges store interview:

Sofie Gråbøl: "Jeg blev drillet med alt"