Efter otte år med stor succes i Store Kongensgade 59 har den japansk-franske gourmetrestaurant Umami valgt at ændre på deres koncept. Kvaliteten er stadig i top, men restauranten skruer ned for pynt og pris for i stedet for at henvende sig til et bredere publikum.
For at fejre restaurantens nye koncept inviterede Umami os til en aften med 6-retters middag og drinks i deres flotte restaurant og bar. Jeg besøgte Umami en gang for fem år siden og huskede maden som virkelig lækker, ligesom omgivelserne og stemningen var helt i top. Men som studerende var det dengang lidt for dyrt for mig at besøge flere gange.
Men med den nye profil går Umami også efter de unge ved at lade deres bar, U-bar, være en større del af Umami-oplevelsen med mulighed for enten at kombinere drinks med menuen eller bruge baren før eller efter middagen. Jeg kan varmt anbefale deres prisvindende drink Ginger Passion.
Aftenens menu bestod bl.a. af kalvemørbrad med wasabi-trøffelsauce, kingfish, hummer og sushi. Til sidst skal det lige nævnes, at en af kokkene fra Umami i onsdags vandt VM i sushi i Japan.