Kærestes flirt
Foto: Modelbillede, Getty Images Hvordan håndterer man jalousi i parforholdet? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Vibeke Dorphs brevkasse: Kærestes flirt

Kære brevkasse: Skal jeg lægge min kærestes ferieflirt bag mig?

Min kærestes ferieflirt spøger flere år efter stadig i vores parforhold. Hvad gør jeg, spørger en læser Vibeke Dorph i Hjemmets brevkasse.

Hjemmets brevkasse

Jeg er en kvinde i begyndelsen af 60'erne, der i de sidste 12 år har været kæreste med en mand, som er en del yngre end jeg selv. Vores forhold har – måske pga. aldersforskellen – været ganske turbulent tidligere.

Min kæreste er en flot mand og meget udadvendt og typen, der før i tiden godt kunne lide at flirte med andre kvinder. Det gjorde, at jeg for tre år siden brød med ham i en længere periode.

I den periode mødte min kæreste på en rejse en gift kvinde, som han indledte en ferieflirt med. Den sluttede, da de tog hjem, og kort tid efter fandt min kæreste og jeg sammen igen, og jeg føler, at han sidenhen er faldet til ro.

Vi har haft det godt sammen, indtil jeg for halvandet års tid siden fandt ud af, at kvinden havde skrevet til ham via Facebook. Det slog mig ud, men min kæreste forsikrede mig, at han blot havde svaret på hendes besked og derefter afbrød kontakten til hende, hvilket jeg da også tror, at han har.

Alligevel går jeg stadigvæk og er usikker på ham, og jeg kommer tit til at hentyde til affæren, hvilket gør ham ked af det. Jeg elsker min kæreste og vores liv sammen, jeg har bare svært ved at slippe tanken om, at de har haft noget sammen, hvilket også går ud over vores sexliv.

Jeg ville opdage, hvis han så hende, så det ved jeg, at han ikke gør, men alligevel spøger det stadigvæk. Hvad tænker du?
A.L.

Vibeke Dorphs svar

Jeg tænker, at hvis din kæreste havde været sammen med en anden kvinde, mens I to var i et forhold, så ville jeg godt kunne sætte mig ind i din mistro imod ham.

Nu forholder det sig bare sådan, at du og kæresten endda på dit initiativ var gået fra hinanden, da han traf den anden kvinde på sin ferie. Derfor var han i sin gode ret til at indlede sin lille ferieflirt, en flirt, han oven i købet afsluttede, da de begge var tilbage i Danmark igen. At han så senere kort blev kontaktet af kvinden, kan han jo heller ikke selv gøre for.

Jeg synes derfor, at du skal beslutte dig for at tilgive din kæreste fuldstændigt. Du har selv valgt at genoptage forholdet, og så mener jeg faktisk, at du er en smule tarvelig, når du bliver ved med at lufte din mistro.

Det er sådan med forhold, at enten er man i dem, eller også er man ikke. Du har din frie ret til at gå, hvis der er noget, du ikke kan leve med, men nu har du altså valgt din kæreste, så har du også bare at lægge alt, hvad der måtte være sket, mens I ikke var sammen, bag dig.

Så i stedet for at gå og pine og plage både dig selv og ham med den dumme sag, så nyd dog, at du har en mand, der vil dig og elsker dig. Livet er kort, det gælder om at nyde det i stedet for at sidde og skule til fortidens forseelser.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold