Morgenrutiner med barn
Foto: Getty Images Børnene skal af sted i ordentlig tid, og du selv vil også gerne nå at komme til at ligne en seriøs voksen med styr på tingene.

Morgenrutiner med barn

13 tips: Sådan slipper du ud af døren om morgenen uden grød og snot på tøjet

Hvordan kommer man hurtigt ud af døren om morgenen? Vi har samlet 13 råd til dig her.

Grædende unger, nøgler der er væk og havregrød på bukserne, du først opdager, når du er mødt på arbejde. Børnene skal af sted i ordentlig tid, og du selv vil også gerne nå at komme til at ligne en seriøs voksen med styr på tingene. Hvordan kommer man hurtigt ud af døren om morgenen? Læs med her.

1. Smør madpakken i forvejen

Det ældste trick i bogen, som du sikker allerede kender: Brug ikke tid midt i morgenens kaos på at smøre frokost. Gør det aftenen i forvejen. 

2. Stå tidligt op

Det giver dig et forspring i forhold til resten af dagen. Og på magisk vis er det også som om, at morgenen flyder lidt lettere, når I ikke fra starten er stressede.

3. Drop morgenbadet

Og hop ind under bruseren om aftenen i stedet. Det skulle også gøre dig så dejligt afslappet inden sengetid.

4. Ty til tørshampoo

Når du ikke i bad om aftenen heller, så hav en nødløsning klar i toiletskabet: Tørshampoo redder dig fra hårkriser og giver en følelse af at være ren. Hav evt. også en dåse tørshampoo liggende i din taske, så du kan fixe frisuren på toilettet på jobbet, hvis du ikke kan nå det der hjemme. 

LÆS OGSÅ: 10 gode råd, når du starter på job igen efter din barsel

5. Læg dit tøj frem om aftenen

Måske du allerede ligger ungernes tøj frem aftenen før, men hvad med dit eget? Planlæg forud, hvad du skal have på og hæng det klar på en bøjle i skabet. Så er det nemt at hoppe i dagens dress som det første, når vækkeuret ringer, nærmest inden du har fået øjne.

6. Køb sokker i én farve

Både dine egne og ungernes. Så skal ingen løbe rundt og lede efter en forsvunden sokkemakker, der matche den, der allerede sidder på foden. Det er bare at gribe den næste sok i skuffen.

7. Tag morgenkåben uden på tøjet

Undgå snot, grød og uidentificerbare pletter på tøjet: Tag en morgenkåbe på uden på det rene tøj, du har tænkt dig at tage på på arbejde. Husk dog at tage kåben af, inden du tager jakken på og styrter ud af døren. Kimonoer og pyjamassæt er måske en del af modebilledet i disse år, men din forvaskede slåbrok i frotté skriver sig altså ikke ind i den trend.

8. Sørg for at kaffen er klar

Anskaf dig en kaffemaskine med timer, så er kaffen allerede serveret, når du vågner. Du skal ikke bruge tid på at måle vand og pulver af, for ikke at tale om at vente på, at de sorte dråber løber gennem filteret for efterfølgende at måtte droppe at drikke dem, fordi ungerne hiver dig i buksebenet.  Alternativt kan du stille en kop med instantkaffe klar ved siden af din elkedel. Brug gerne en termokop, så kaffen holder sig varm, og du nemt kan tage den med ud af døren, hvis du ikke når at drikke den.

9. Lav morgenmad aftenen før

Nej, du skal ikke hælde mælk på børnenes cornflakes aftenen før, men har du selv problemer med at nå at få mad indenbord, mens du spiser dit yngel af, så forberede din egen mad aftenen før. Forkæl dig selv med en sund portion chiagrød, der alligevel skal stå natten over. Opskriften på chiagrød får du her. Kom den i en bøtte eller syltetøjsglas med skruelåg, så kan du tage grøden med dig ud af døre og spise den på farten eller ved dit skrivebord.

LÆS OGSÅ: 10 tegn: Sådan spotter du en mor, der lige er vendt tilbage fra barsel

10. Frem med taskerne

Pak både din egen og ungernes tasker aftenen før, og sæt dem klar ved døren, så I kan gribe dem i farten. Husk at tjekke, at dine nøgler allerede ligger på deres plads, så du ikke skal lede efter dem.

11. Læg makeup på jobbet

Hav en makeuppung med i din taske og smut ud på toilettet, så snart du ankommer på jobbet. Her er fred og ro til at svinge makeuppenslerne, og din mascara sidder også bedre, når du ikke har cyklet gennem regnen med den løbende ned ad kinderne.

12. Læbestift redder din dag

For lidt søvn og ingen tid til at pleje dig selv – det ses. Er det ét makeupprodukt, der kan få dig til at se frisk og festlig ud på en dag, hvor du føler, ’TRÆT MOR’ er skrevet hen over din triste, grå hud i panden, er det læbestift. Hav altid lidt rødt med til læberne i din taske, og vupti er du smart i en fart.

13. Få farvet øjenbryn og øjenvipper

Så er du helt fri for at bekymre dig om makeuppen, og du ser tilnærmelsesvis levende ud, allerede når du står ud af sengen.

LÆS OGSÅ: 10 tips til stressfri morgener

LÆS OGSÅ: 42 tips til babys første år

LÆS OGSÅ: 8 geniale Ikea-hacks til børneværelset

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide