Læsning
Foto: Pelle Rink

Annette Heick: Det er vildt vigtigt at læse med sine børn

Faktaboks

Læs stort interview med Annette Heick i Vores Børn JUNIOR, som udkommer den 7. april.

Annette Heick har læst bøger for sine børn hver dag, siden de var et år. Både fordi det er hyggeligt, og fordi det udvikler børnenes sprog. Se, hvad sangeren og skuespilleren læser med sine børn lige nu.

Faktaboks

Bøger er dyre, og det kan være svært at holde trit med børnenes iver efter nye historier. Derfor låner Annette Heick og hendes venner tit børnebøger til hinanden.

Drengenes yndlingsbøger:

Storm, 2 år: Alle bøger med Disneys Cars.

Eliot, 6 år: Historietimen om professoren, der kører rundt i sin gamle Volvo for at lave tv for børn om gamle slotte.

For tiden er det bøger om den lille, frække abe Peter Pedal, som Annette Heick og hendes mand Jesper Vollmer bruger mest tid på at læse med børnene. 

“Peter Pedal er nysgerrig og sjov, og så får både Storm og Eliot noget ud af at få historierne læst højt. Det kan ellers godt være lidt svært at finde gode børnebøger, der både appellerer til en toårig og en seksårig,” siger Annette Heick.

Klassikeren Karius og Baktus er også en sikker vinder. Drengene elsker at høre lydbog som godnathistorie med de to frække baktusser, der bor i drengen Jens’ tænder.

“Det er vildt vigtigt at læse med sine børn, synes jeg. Jeg begyndte at læse med Eliot, allerede da han var et år gammel. Det var fast rutine hver dag, når vi kom hjem fra vuggestuen. Jeg har ikke været helt så konsekvent med Storm. Men vi læser meget med vores drenge, og de elsker det,” siger Annette Heick.

Hun understreger, at hun også selv går meget op i læsningen og elsker at give figurerne forskellige stemmer. Noget, hun har yndet at gøre, lige siden hun var barn.

“Så læser jeg selvfølgelig også for dem, fordi deres sprog er en kæphest for mig, og jeg er helt overbevist om, at det udvikler og udvider deres sprog at få læst bøger.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnebøger, Udvikling, Aktiviteter for børn og Børnepsykologi