Forældre på Aula

Foto: Illustration: Alice Kayser Madsen Uddrag fra bogen "Hvorfor skal skoletasken være så tung?" Af Rikke Lindgaard, Byens Forlag.

Er du også forælder på Aula? Så kan du måske genkende dig selv her!

En strøm af daglige beskeder om mistede gummistøvler, regler for fødselsdagsgaver og ligegyldigheder. Er (skole)forældres interne kommunikation virkelig som sendt fra helvede? Forfatter Rikke Lindgaard giver et lårklaskende morsomt indblik i skolelivet via fiktive beskeder på Forældreintra.

Sig det med  ... gaver uden gavebånd

 

Aula_1.jpg

Mor til Betsy-Sofie 0.B til alle forældre i 0.B:

Hej alle forældre. Vi skal beslutte en gavepolitik for klassen, og jeg foreslår, at gaver skal være hjemmelavede og personlige fremfor bare at købe noget legetøj. Gaven skal fortælle noget om relationen mellem giver og modtager. Man kan finde en masse inspiration på nettet, fx ”5-minute-crafts” på YouTube til sjove små ting, så får man ovenikøbet også noget kvalitetstid sammen med sit barn, mens man laver gaven Og i Panduro Hobby i Lyngby Storcenter er de helt fantastiske til at hjælpe én med idéer, så besøg dem, hvis I ikke kan finde på noget
Kreative hilsner Mor til Betsy-Sofie (Kathrine)
Verdens Heldigste Mor

Tirsdag, 14. august 2018 10:01

Aula_2.jpg

Mor til Alfred 0.B til alle forældre i 0.B:

Vi har ikke tid til krea, hvad med gavekort til BR? Det vil alle børn gerne have.

Tirsdag, 14. august 2018 23:41

 

Aula_3.jpg

Far til Oliver 0.B til alle forældre i 0.B:

Spørgsmålet er, om de overhovedet skal give hinanden gave? De kender jo ikke hinanden endnu, og de behøver jo ikke blive bedste venner, bare fordi de går i klasse sammen.

Onsdag, 15. august 2018 18:12

Aula_4.jpg

Mor til Sophia-Maria 0.B til alle forældre i 0.B:

Kære medforældre. Det berører mig dybt, når et menneske giver noget til et andet menneske, det er et meget værdifuldt øjeblik Og det skal vi naturligvis vise vores børn, derfor er det vigtigt, vi støtter op om, at de giver hinanden gaver til fødselsdage. Min mand og jeg foreslår, at gaverne skal koste 30 kr og, som Kathrine skriver, afspejle relationen mellem børnene, f.eks. hvis to piger er glade for at flette hinandens hår, så kan gaven være små, fine hårelastikker
Bedste varme hilsner Agnete

Onsdag, 15. august 2018 20:21

 

Aula_5.jpg

Mor til Emma 0.B til alle forældre i 0.B:

Jeg synes simpelthen, det er så synd, hvis de ikke må give hinanden gaver, så er det godt nok en tam fødselsdag! Når vi skal til fødselsdag hos venner eller families børn, så er Emma altid så glad for at gå rundt nede i Tiger og vælge en masse sjove, små ting til ingen penge. Lad dem dog få den glæde, de er jo trods alt børn.

Onsdag, 15. august 2018 21:05

 

Aula_6.jpg

Mor til Asta 0.B til alle forældre i 0.B:

Hej. 30 kr er for lidt, man får ingenting for 30 kr. Hvad med 35 eller 40 kr? Og må der være gavebånd rundt om gaven? Eller kun gavepapir? Og med tape eller uden tape? Min Asta bliver meget frustreret, hvis det tager for lang tid at åbne en gave, så jeg foreslår uden gavebånd (men med tape), så går det nemmere med at åbne :) 
Kh Tanja 

Onsdag, 15. august 2018 21:12

Læs også: Opdragelse: 7 synder, du aldrig må begå!

Den forsvundne gummistøvle

 

Aula_7.jpg

Mor til Vincent 1.B til alle forældre i 1.A og 1.B:

Vincent har mistet sin venstre gummistøvle, den er fra En Fant i farven arctic navy, der står selvfølgelig navn i. Han havde den i går i spisefrikvarteret, men kunne ikke finde den i dag. I bedes alle hjælpe med at få kigget grundigt efter derhjemme og på jeres børns garderobepladser i skolen og SFO. Og vigtigst; vil I alle tale med jeres børn om, at man har et ansvar for hinanden og hinandens ting? Det er ikke rart for Vincent at gå i uvished om, hvad der er sket med hans gummistøvle, eller hvem der evt. har taget den Og han kan jo så ikke komme ud i frikvartererne i morgen, hvis den ikke bliver fundet, for de har lovet regn igen i morgen. Det begrænser jo et barn rigtig meget, når barnet mangler sine ting, og det er ret synd :( 

Tirsdag, 21. august 2018 16:11

RETTELSE: Det er Vincents HØJRE gummistøvle, der er væk! (IKKE venstre, som tidligere skrevet, beklager!)

Tirsdag, 21. august 2018 16:13

 

Aula_8.jpg

Mor til Signe-Marie 1.A til alle forældre i 1.A og 1.B:

Hej alle, hvor er det dog irriterende for jer med Vincents gummistøvle, vi har i hvert fald kigget alt igennem herhjemme, og Signe-Marie har heller ikke set den, men jeg håber den snart dukker op. Et godt råd kan være at have mere end 1 par gummistøvler, Signe-Marie har et par på skolen, et par i SFO, et par herhjemme, et par hos mine forældre, et par hos mine svigerforældre, og selvfølgelig et ekstra-par, til hvis et af de andre par bliver væk. Man er meget sårbar, hvis man kun har 1 par gummistøvler. Vh. Anja :) 

Tirsdag, 21. august 2018 16:31

Læs også: Klumme: "Jeg har altid været bevidst om, at jeg kun låner mine børn"

Fem er en for mange

 

Aula_9.jpg

Far til Johan 0.A, Aksel 2.A og Maja 3.A til alle forældre i 0.A, 2.A og 3.A:

Hej alle forældre. Jeg vil gerne minde jer om en regel, vi har aftalt i vores børns tre klasser; 0.A, 2.A og 3.A. Nemlig, at man ikke må sige nej til, at nogen må være med i ens leg. Det blev aftalt på skoleårets første forældremøder, nærlæs venligst vedhæftede referater igen. Det synes at være lidt vanskeligt at huske den regel for nogle børn. Så mind venligst jeres børn om det. Børn kan undertiden fristes til at sige nej, men der må man bare huske dem på, at nej, den går ikke, alle skal have lov at være med.
@Søren 0.A til din anmodning om at være med i fædre-aktivitetsgruppen for 0.A; nej, desværre Søren, vi er pt. 4 mand, og det er tilstrækkeligt.
/Michael

Tirsdag, 21. august 2018 16:31

Kalenderkoordinering

 

Aula_10.jpg

Mor til Isolde 1.B til alle forældre i 1.B:

Hej med jer. Vi vil gerne aftale, hvilken julekalender børnene i klassen ser, det bliver meget forvirrende for børnene, hvis nogle ser den på DR og andre den på TV2, for så kan de ikke tale om, hvad der skete i sidste afsnit. Jeg har oprettet en doodle, her kan I krydse af, hvilken julekalender I har planer om at se. Vi vil gerne se den på TV2, den er også ny, DR viser bare genudsendelse af Tidsrejsen, og den var underlig.

Onsdag, 14. november 2018 20:05

Lorte-legegruppe

 

Aula_11.jpg

Mor til Emmerick 2.A til klasselærer Lise og alle forældre i 2.A:

Hej alle
De nye legegrupper er ikke hensigtsmæssige for Emmerick, for han er i gruppe med Natalie-Bird, Leonora og Oswald, og han har allerede været hjemme hos Natalie-Bird og Oswald i efteråret, så det vil han nok synes er lidt kedeligt. Kan vi ikke få Anders-Emil og Farverina ind i vores gruppe i stedet for? Farverina kan jo bytte med Oswald, jeg ved, at Oswald aldrig har leget med hverken Sonja eller Alma i gruppe 2 før. Og Farverina og Sonja bor jo lige overfor hinanden, så de leger vel hele tiden sammen alligevel. Vi kunne også lave grupperne med 6 børn i hver, så kan man nå at besøge flere i løbet af den måned, grupperne varer. Og så ved jeg godt, at man skal hente i 2 biler, men det er jo ikke noget problem for de fleste af os. Gustav er også kommet i gruppe med Eskild igen, og det gik ikke så godt sidste gang, har jeg hørt, så måske også en idé at placere dem i hver sin legegruppe denne gang? Synes altså grupperne skal blandes lidt bedre, i hvert fald gruppe 1, 2 og 6.
/Lotte

Onsdag, 15. august 2018 21:12

Grøn af misundelse

 

Aula_12.jpg

Mor til Krusemynte 0.B og Elisianne 3.B til alle for ældre i 0.B og 3.B:

Hej. Jeg vil gerne bede jer alle tage en samtale med jeres børn om, at man ikke må sige “ad” til andres mad. Krusemynte og Elisianne bliver rigtig kede af det, og det er meget uhøfligt, det bør vi alle tage afstand fra. Desuden har Krusemynte og Elisianne altid lækre, hjemmelavede madpakker med, de indeholder masser af grønt og sunde råvarer, og det er vigtigt for mig, at smageligheden er høj. Måske kan der være noget misundelse inde over, når man siger ”ad” til andres mad?
Vh Stasia

Mandag, 18. februar 2019 22:48

Læs også: 10 ærlige ting, der giver mig følelsen af at være en god mor

Styr din unge!

 

Aula_13.jpg

Far til Christoffer 0.A til alle drengeforældre i 0.A:

Nu har vi igen haft en meget uheldig episode under en legeaftale hos os, hvor Christoffers legoting fra de øverste hylder i reolen er blevet delvist skilt ad og forsøgt ombygget, før vi nåede at gribe ind. Derfor ser jeg mig nødsaget til at skrive ud til jer alle. Det er jo umuligt at lege brandstation, hvis halvdelen af brandbilerne ikke længere er rigtige brandbiler. Så det vil vi gerne bede jer alle om at skære ud i pap for jeres drenge, inden de kommer til legeaftale hos Christoffer igen. Vi kan nu se frem til at større og længerevarende sorterings- og byggearbejde her i aften. Om sommeren kan drengene jo heldigvis lege ude i haven under legeaftaler, men her om vinteren er vi jo nødt til at have dem indenfor, så der er det ekstra vigtigt, at de ved hvordan de skal opføre sig.
Vh Jan Erik

Mandag, 4. februar 2019 17:46

 

aula_14.jpg

Mor til Bastian-Owe 0.A til Jan Erik, far til Christoffer 0.A:

Hej Jan Erik. Det var jo mormor, der hentede Bastian-Owe hos jer for lidt siden, ellers håber jeg, du bare havde sagt det til mig, i stedet for at skrive her på Intra. Jeg talte lige med Bastian-Owe om det, og for det første forstår vi ikke helt problemet, da legoklodser jo netop er beregnet til at kunne bygge lige det, man har lyst til. For det andet så var det ifølge Bastian-Owe faktisk Christoffer selv, der foreslog, at de kunne skille nogle brandbiler ad, da han syntes det var lidt kedeligt at lege brandstation, han ville hellere lege cirkus, og så kunne de bygge et stort cirkustelt ud af alle de røde klodser fra brandbilerne. Det var bestemt ikke hverken Bastian-Owes idé, eller noget han pressede Christoffer til.
Hilsen Maria

Mandag, 4. februar 2019 18:38

Aula_15.jpg

Far til Christoffer 0.A til Maria, mor til Christoffer 0.A:

Det har jeg så meget svært ved at forestille mig, at Christoffer skulle have foreslået, for vi har netop lært ham, at man ikke må skille tingene ad, for så er den tid, man har brugt på at samle dem, jo totalt spildt. Og Christoffer har da aldrig gidet lege cirkus. Så det må være Bastian-Owe, der lyver for at dække over sin opførsel. Det skal I nok lige få styr på.

Mandag, 4. februar 2019 19:22

Hvorfor skal skoletasken være så tung af Rikke Lindgaard, Byens Forlag, 249 kr.

bog.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Far, Skolebørn og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg