Foto
SPONSORERET indhold

Foto-tips: Sådan fanger du et pletskud af dit barn

Fotograf Sine Nielsen deler her sine bedste tips, så du kan fange et pletskud af din guldklump.

Af:: Redaktionen
02. jul. 2014 | Børn | Vores Børn

Gode tips fra fotograf fra Sine Nielsen

Reportage:

alt

Hvad er det?
Et reportagefoto viser en situation fra det virkelige liv. Som fotograf er du fluen på væggen og forstyrrer ikke dit barn i det, hun er i gang med, men prøver så ubemærket som muligt at indfange aktiviteten med dit kamera.

Du kan tage et reportagefoto af en dukkeleg mellem to veninder, din baby, der er dybt optaget af sin bidering, far, der siger farvel til jeres barn i vuggestuen, og alverdens andre dagligdags eller mindre dagligdags situationer. Det vigtige ved reportagefotoet er, at du ikke ‘opstiller’ virkeligheden, men dokumenterer den.

Sådan gør du
– I et reportagebillede er du på sidelinjen i en situation, så du skal være så usynlig som muligt. Lad være med at bede dit barn om at se på dig.
– Vi smiler ikke altid. En reportage kan også fortælle en historie om vrede, angst, overraskelse eller andre følelser.
– Baggrunden er med til at fortælle historien, så tænk på, hvor meget af den, du skal have med.
– Tag mange billeder. Et godt reportagefoto af et barn kræver, at du er hurtig med kameraet (og du sletter jo bare dine kiks).

LÆS OGSÅ: Foto: Magiske billeder af legende børn

Portræt:

Hvad er det?
Et klassisk portrætfoto af et barn viser juniors ansigt, hans udtryk og hans personlighed. Et portræt er et opstillet foto, der kommer tæt på dit barn, både i fysisk forstand og i overført betydning.

Et godt portræt viser, hvem barnet er, eller hvilken sindsstemning det er i, og byder ikke nødvendigvis på et stort tandpastasmil eller direkte øjenkontakt. Portrættet kan også forestille et søskendepar eller et barn og hendes kæledyr (eller bedstemor, kammerat eller legetøj).

Sådan gør du
– Dagslys er absolut bedst, hvis du skal tage et portræt. Det giver et naturligt, blødt lys.
– Hvis du skal have flere personer på et portræt, så få dem til at rykke sammen.
– Tøj i alle mulige farver og mønstre dominerer meget. Et portræt fungerer bedst med neutralt tøj, eller hvis du er meget opmærksom på at få farverne i billedet til at spille sammen.
– Sats på en enkel baggrund, der ikke tager opmærksomheden fra barnet.
– Med et portræt skal du give dig god tid til at få farver, lys og komposition til at spille sammen. Det har dit barn aldrig tålmodighed til, så du må prøve at finde et sted, hvor kalorius elsker at være. For eksempel i favnen på far eller mormor.

LÆS OGSÅ: Fotosjov: Gør junior til en farlig tiger