Amanda Bugge
SPONSORERET indhold

Amanda har bevaret det gamle originale køkken i sin 2-værelses lejlighed

Ro, æstetik og gør-det-selv er kodeordene hjemme hos designer Amanda Bugge, der har indrettet sin lejlighed som et hyggeligt og kreativt frirum med god plads til at udvikle nye designs og eksperimentere med DIY-projekter.

Af:: Mette Kirstine Brinch Foto: P. Wessel
26. maj. 2023 | Bolig | ALT for damerne

Kreativiteten får frit spil i Amanda Bugges toværelses lejlighed på Amager, der er indrettet som både hjem og arbejdsplads.

Nok bærer hjemmet præg af rolige og æstetiske rammer, og sytråd, knapper og tegneredskaber er gemt væk i organiserede æsker. Men lejligheden kan hurtigt forvandles til et kreativt workspace med plads til at kunne udfolde sig. 

amanda-bugge-hjem2.jpg
Skålen er et genbrugsfund fra yndlingsgenbrugsbutikken i Hjørring. Citronen i keramik fik Amanda i gave af sin mor, da hun elsker citroner.

"Jeg har altid gang i noget kreativt herhjemme, enten med noget til indretningen, eller når jeg arbejder med mine designs. Der skal være plads til at kunne lave en kæmpe tegning, og jeg har derfor tænkt mobile løsninger ind i indretningen, som møbler, der nemt kan flyttes, og gardiner, der kan trækkes for."

"Jeg kan godt lide at have tingene lige ved hånden, men vil samtidig gerne have muligheden for at koble af og gemme arbejdet væk. For mit hjem skal både være en inspirerende arbejdsplads og et rart hjem med rolige rammer, fortæller Amanda. Hun har altid elsket at være i det kreative hjørne, og der blev syet, malet, bygget små møbler og lavet smykker i barndomshjemmet."

"Det har altid faldet mig naturligt at skabe ting, og jeg kan ikke undvære at være kreativ. Jeg elsker at sætte noget i gang intuitivt og se, hvilken vej mit hoved og mine hænder tager mig. Og jeg er typen, at hvis nogen siger, at man ikke kan gøre det, så VIL jeg gøre det og finder en løsning," forklarer Amanda.

amanda-bugge-hjem3.jpg
Ved vinduet har Amanda indrettet en lille hyggelig spiseplads med bord fra Ikea og stole fundet på loppemarked. Dugen er en rest fra nogle gardiner, og lampen er fra House Doctor.

Hun har bl.a. lavet sin egen kunst og keramik, ligesom flere af møblerne er customized. F.eks. er en samling af brugte Montanamoduler sat sammen til et nyt møbel og malet i en flot mosgrøn farve. Udover en kærlighed til DIY, sætter Amanda stor pris på second hand møbler, da hun bedst kan lide ting med en historie bag.

amanda-bugge-hjem4.jpg
Amanda har indrettet sin stue med genbrugsfund, som hun har givet en kærlig hånd. Stolen er et fund fra en sommerhustur i Nordjylland, som Amanda har lavet nye hynder til, sofabordet er også et Jyllandsfund, mens lampen og sofaen er fundet via DBA. Montana modulerne har Amanda købt brugt ad flere omgange og malet i en mosgrøn farve. Keramikværket på væggen har Amanda selv lavet.

"De fleste af mine møbler er noget, jeg lige faldt over, når jeg har besøgt familie eller venner i Jylland. Og jeg har efterhånden fået forbud mod at gå i genbrugsbutikker, da jeg altid fylder min families bil op med alverdens ting. Derudover er jeg eminent til at gøre gode køb på DBA. Men jeg synes, det er sjovt at finde noget helt specielt," fortæller Amanda.

amanda-bugge-hjem5.jpg
Cremede toner mikset med lyseblå er de farver, der især inspirerer Amanda lige nu. Lysestagen har hun selv lavet ved at modellere selvhærdende ler om en gammel lysestage, den marmorerede tallerken i metal er fra Hay, keramikcitronen er en gave, og glaskuglen er et loppefund.

En hel special vægfarve var også målet, da Amanda i sin tid skulle male stuen. Farveprøven måtte ændres mange gange hos maleren, før Amanda fandt frem til den helt rigtige nuance. 

"Jeg havde brug for en helt lys og varm farve, der ikke måtte forstyrre, men som kunne give noget varme og sjæl til rummet. Så det tog tid at finde en hvid med den helt rigtige cremede nuance. En hvid er ikke bare en hvid, der er jo tusindvis af muligheder," siger hun.

amanda-bugge-hjem6.jpg
Beethoven kom med hjem efter en loppetur, og da Amanda lige manglede et piedestal, byggede hun selv en.

Amanda har også syet og indfarvet sengetæpper og puder, for at de kunne få den helt rigtige cremede nuance. Og farvenuancerne i hendes egne kollektioner er også yderst gennemtænkte. Et print med den franske anemone i rød og sort blyants tegning på en baggrund af sart lyseblå eller en cremet hvid. 

amanda-bugge-hjem7.jpg
Amanda elsker blomster og er meget inspireret af naturen i sine designs. Her valmuer og hendes signaturprint med den franske anemone.

"Mine designs er lavet i naturlige rolige farver, som er afdæmpet og harmoniske, men samtidig interessante at se på for øjet. Den franske anemone er en af mine yndlingsblomster, så det faldt mig naturligt at den skulle jeg bruge i printet."

"Min mor og morfar var også glade for blomster og botanik, og lærte mig navne på dem alle i løbet af min opvækst. Så kærligheden til blomster har jeg taget med mig, og den vil nok ofte få en plads i mit arbejde med design," slutter Amanda.

amanda-bugge-hjem8.jpg
Amanda sætter stor pris på det gamle originale køkken med lyseblå klinker, som hun synes oser af charme og historie. Hun er vild med alle de fine detaljer som den lyseblå farve, mønstersammensætningen og hjørneklinkerne. Æggebægrene har Amanda selv lavet, det lyseblå bræt er fra No24, og lysegult krus fra Studio Arhøj.
amanda-bugge-hjem9.jpg
En samling af gamle porcelænstallerkner og keramik, som matcher køkkenet med de lyseblå fliser perfekt. Blåt krus og æggebægre har Amanda lavet.
amanda-bugge-hjem10.jpg
Kig ind i soveværelset. Værket på væggen har Amanda selv malet, hvor lærredet består af to stykker træpap sat sammen med kæder.
amanda-bugge-hjem11.jpg
Sengen er redt med tekstiler i forskellige lyse nuancer, et gråbeige sengesæt i hør fra Ikea, en sengekappe med flæser og et sengetæppe i musselinbomuld, som Amanda selv har indfarvet til en varmere cremehvid nuance. Lampen er en 120 års jubilæumsudgave fra PH, som er blevet væghængt takket være et stativ Amanda lavede med sin far. På væggen hænger en skitse af en Georg Jensen kande med Jomfru i det grønne, som Amanda stadig ikke er færdig med.
amanda-bugge-hjem12.jpg
 Væghængte Ivar-skabe fra Ikea er malet med en lys gulgrøn nuance og fungerer som pæn og praktisk opbevaring ved Amandas arbejdsplads ved soveværelsesvinduet. Hævesænkebordet kan nemt flyttes rundt i rummet, hvis Amanda skal bruge gulvplads til større projekter.
amanda-bugge-hjem13.jpg
Amanda Bugges kreationer, både færdige og prototyper, hænger på et tøjstativ med hjul, der nemt kan flyttes rundt. Bag gardinet hænger en reol med alle Amandas arbejdsredskaber, en smart og enkel måde at skabe ro i arbejdsværelset, der også fungerer som soveværelse. Gardinerne er fra Jysk, Amanda har blot syet dem om og fjernet stropperne.
amanda-bugge-hjem14.jpg
Skitser fra procesbogen til afgangseksamen på Scandinavian Academy of Fashion Design. Her udviklede Amanda sit brands visuelle grundsten, hvor hun syr tøj i eget navn. Amanda var bl.a. inspireret af gamle bornholmske folkedragter, samt den franske anemone. Se mere her @amandabugge_studio.
amanda-bugge-hjem15.jpg
 Fritz er stilet klædt med tørklæde i Amandas eget design.

Anbefalet til dig