Cafe Havestuen Annemarie Franck og  Jacob Schou
SPONSORERET indhold

Annemarie og Jacob fandt sammen efter 30 år: ”Vi drømte begge om at skifte spor”

Coronaen var tæt på at sætte en stopper for et nyt eventyr, som Annemarie Franck og Jacob Schou drog ud på sammen tilbage i 2018: Drømmen om at åbne en café og skabe hyggelige rammer for deres medmennesker. Her fortæller Annemarie, hvordan det er at skifte spor midt i livet og tro på sin drøm, selvom udfordringerne melder sig én efter én.

Af: Redaktionen Foto: Annemarie Franck og Jacob Schou
16. jan. 2021 | Bolig | ALT.dk

I foråret 2018 valgte jeg at blive skilt fra min mand igennem 26 år. Vi fik to skønne drenge sammen, men da drengene flyttede hjemmefra, følte jeg, at mit liv gik i stå, og jeg havde svært ved at føle glæde ved noget. Jeg blev mere og mere trist over mit ensformige liv i Gentofte. En skilsmisse er sjælden en lykkelig udvej, men det blev den vej, jeg valgte, fordi jeg ikke kunne finde mig selv i det liv længere.

Jacob kendte jeg fra min ungdom, hvor han var bedste ven med min første kæreste. Vi kom i kontakt med hinanden via Facebook, og på det tidspunkt havde vi ikke set hinanden i 30 år. Vi startede med at skrive sammen i flere måneder, hvor vi beskrev vores liv, tanker og drømme. Det viste sig, at vi begge drømte om at ”skifte spor” og åbne en café eller et Bed & Breakfast – vi elskede nemlig begge at bage og lave mad, og hygge omkring de mennesker vi var sammen med.

Da vi blev kærester, blev vores fælles projekt at finde et sted at bo, hvor vi enten kunne drive en café eller en Bed & Breakfast. Jeg ville så gerne flytte på landet, og da Jacob allerede boede i Hornbæk, var det nærliggende at kigge efter et hus ved Nordkysten. Men det var ikke nemt at finde et sted, vi kunne betale, og som samtidig kunne godkendes til en café af kommunen og naboerne. To år skulle der gå.

LÆS OGSÅ: Boligdrøm: "Mine forældre rystede på hovedet og bad mig tænke en gang mere over det"

Men så kom coronaen…

Huset ved Rågeleje havde været til salg én dag, da vi så det, og vi havde ikke engang set hele huset, før vi sagde til ejendomsmægleren, at dette hus ville vi købe. Huset havde en 30 m2 stor havestue med udsigt til gravhøje, marker og den flotteste himmel med fuglekvidder- det var her, caféen skulle ligge!

Gravhøj ved Rågeleje.
Fra huset er der udsigt til gravhøje og smukke marker.

I december 2019 flyttede vi ind i huset, og planen var at køre på med istandsættelse, så vi kunne åbne caféen i pinsen 2020. Da vi begge allerede var selvstændige, Jacob som møbelsnedker og jeg som designer i legetøjsfirmaet FRANCK & FISCHER, blev dagene hurtigt fyldt op med job og istandsættelse. Men så kom coronaen…

Først blev jeg helt modløs.. kom vi nogensinde til at åben vores café? Hvordan ville fremtiden forme sig? Men vi valgte at være optimistiske og satse på, at vi kunne åbne i sommeren 2020, og så ellers sætte pris på, at vi fik mere tid til at male og sætte i stand, nu hvor Danmark var lukket ned.

En 50’erne-drøm vakt til live

Når to modne mennesker finder sammen og skal indrette et fælles hjem og en café, så kan det godt give grobund for uenighed og diskussioner. Så vi valgte at finde en stil, vi begge kunne arbejde ud fra. Huset var fra 1950, så det blev 50’erne, vi lod os inspirere af, når der skulle vælges farver til væggene og findes møbler og service på loppemarkeder.

Når Jacob skulle snedkere disk og borde, skulle de også passe med stolene fra 50’erne. Økonomi var også en vigtig faktor. Vi havde ikke mange penge, så vi satte et bestemt beløb af til istandsættelse og inventar, og mere måtte vi ikke bruge, for hvis caféen ikke kunne køre rundt, så skulle vi stadig kunne blive boende i huset.

Jacob bag disken, som han selv har bygget.
Jacob bag disken, som han selv har bygget.

Det var vigtigt, at ikke kun de ydre rammer var unikke, menukortet skulle også være godt, så der blev eksperimenteret med surdejsbrød og kager, og prøvesmagt øl, vin og is inden åbningen. ”Keep it simple” var vigtigt, for vi ville lave det hele selv, og derfor er vi også endt op med et menukort bestående af to forskellige slags sandwich, tre forskellige kager, is fra Kødbyen Is, god kaffe, te, sodavand, vin og øl – alt sammen økologisk og så vidt muligt lavet af plantebaserede og lokale råvarer.

I cafeen servere de hjemmebagte kager og friskbagte surdej-boller.

I cafeen serveres der hjemmebagte kager og Jacob's lækre friskbagte surdejs-boller.
I cafeen serveres der hjemmebagte kager og Jacob's lækre friskbagte surdejs-boller.

Går i seng med et smil på læben

Med stor spænding åbnede vi Café Havestuen i pinsen 2020. Men var der overhovedet nogen der ville forvilde sig herud?

Med et opslag på diverse lokale Facebook-grupper, blev vi hurtigt klar over, at det, vi havde gang i, måtte siges at være en succes.

Den kunne Annemarie og Jacob sætte skiltet med åben foran deres cafe.
I pinsen 2020 åbnede Annemarie og Jacob Café Havestuen.
Parrets fine havestue danner nu ramme om en skøn lille café.
Parrets fine havestue danner nu ramme om en skøn lille café, hvor alle slags gæster er velkommen - selv hunde må komme på besøg, hvis de er i snor i haven.
Café Havestuen i solnedgangen.
Café Havestuen i solnedgangen.

Vi er så glade for vores café, og vi hygger os sammen med at planlægge nye aktiviteter og tilføre nyt til menukortet, og når den er åben, så går vi trætte i seng med et smil på læben over alle de søde kunder, der har valgt at kigge forbi. Men grundet den specielle beliggehed langt ud på landet, er det kun i sommermånederne og andre ferier i løbet af året, at vi har åbent – så i ydermånederne arbejder vi henholdsvis som selvstændig møbelsnedker og designer.

Du kan også nyde din kaffe udenfor i denne fine solkrog.
Du kan også nyde din kaffe udenfor i denne fine solkrog.

Nu glæder vi os til påsken, hvor vi forhåbentlig igen kan åbne, hvis ellers Covid-19 tillader det?

Jeg kan anbefale alle, der har en drøm om at prøve noget nyt: Gør det!

Du har kun et liv, og det er i bund og grund kun dig selv, der kan forme det.

Og har du en partner, du kan udleve dine drømme med, så er det endnu bedre!

Anbefalet til dig