Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Loppefund fra Ida's instagram

Her er sommerens bedste loppemarkeder

Sommeren byder vanen tro på masser af loppemarkeder rundt omkring i landet. Vi har bedt de to Instagrammere, Ida Rud og Linda Østergaard, der begge er vilde loppeentusiaster, komme med deres bud på de bedste markeder.

LINDA ØSTERGAARD, BLOGGER BAG  simpeldagbog.dk OG JOURNALIST

Foto: Charlotte Schmidt Olsen

Loppemarked i Stefansgade (næste gang 23/8)
Hvis du er på jagt efter stribede Ganni-kjoler, gamle teakmøbler, bluser fra Wood Wood, LP'er og sneakers, er Stefansgades lopper stedet for dig. Loppemarkedet plejer at udvikle sig til en fest om aftenen med DJ, øl-hæng-ud i Nørrebroparken og glade 2200-vibes.

Loppemarked på Onkel Dannys Plads (næste gang 10/8)
Hvis du er på jagt efter håndplukket vintagetøj, kunst, alle de gode retrosager og tøj i børnehøjde, skal du besøge loppemarkedet på Onkel Dannys Plads. Her er skruet helt op for loppestemningen med mange boder tætpakket på den hyggelige plads, der er beliggende i Kødbyens forhave.

Loppemarked i Jægersborggade (ukendt dato, nok til efteråret)
Hvis du er på jagt efter prikkede Stina Goya-toppe, svensk porcelæn, strikkede cardigans, lædertasker og kitsch til stuen er loppemarkedet i Jægersborggade et must. Fortovene er fyldt med store smil, børn på trehjulede cykler og endeløs hyggesnak. Gadens butikker sørger for loppebrændstof med øko juice, kaffe to go, vegetarburger eller hjemmerørt risotto.

Gentofte loppemarked (i Charlottenlund – hver søndag fra april til oktober)
Hvis du er på jagt efter fint tøj fra top til tå, keramik, stilletter og charmerende glasvaser skal du tage til Charlottenlund St., hvor du hver søndag finder Gentofte Loppemarked. Det er en hitparade af gode handler, og der er næsten altid noget, som frister!

LINDAS PERSONLIGE YNDLINGSFUND

- Mit yndlings-yndlings loppefund er Aluminias mintgrønne tallerkener, som hedder Corinna. Jeg købte dem af en ældre dame, der havde et komplet stel. Men jeg købte kun et par stykker, og jeg passer sådan på dem!

Se flere loppefund på Lindas instagram

IDA RUD, FILMANMELDER HOS filmmagasinet EKKO OG JOURNALIST


Søllerød Loppemarked (ved Holte station 2. søndag i måneden )

Søllerød Loppemarked er min ubetingede favorit af de faste lopper. Her er primært køkkendimser, tøj og sager, solgt af både private og professionelle. Hos førnævnte kan man gøre seriøse scoops, sidstnævnte har ofte lige præcis den Stavangerflint-tallerken, man har drømt om, siden man så den på instagram.

Nørrebros Handelsforenings Loppemarked (Hver lørdag formiddag fra start april oktober)
Er det loppemarked langs Assistens Kirkegården gule mur. Ikke et marked man skal rejse hen for at opleve, men bor man i byen, er det virkelig dejligt at weekend-spadsere med en to-go kaffe i hånden og spotte gode bøger og kitchede souvenirs til to kroner stykket.

Loppemarked på Hørsholm Allé 6 (søndag fra kl.18:00 og 14:00)
Mine forældre bor i Hørsholm, og jeg planlægger ofte mine besøg, så de passer med byens loppemarked. Det minder om Søllerøds loppemarked, bare mindre. Udvalget afspejler forstadslivet med meget børnetøj og bedaget shabby chic-interiør, men jeg finder som regel fede småmøbler og køkkenlir til ingen penge.

Vig Tuske- og Kræmmermarked (Lørdage fra påske til uge 42 og onsdage i juni - juli - august)
Alene på grund af navnet! Et rigtigt sommerferie-loppemarked, der er så stort og kaotisk, at man ikke har nok tid til at kigge alt igennem. Her er det især de lidt større ting, som lamper, møbler og malerier, man kan være heldig at finde til en god pris. Næsten heldigt det ligger så langt væk, at man skal være i bil for at besøge det. (Så kan man også have mere med hjem.)

Ritas Blå Lopper (næste gang 17/8)
Er efterhånden en københavner-weekendtradition, hvor man næsten altid støder ind i en bekendt, der har slået bod op – og de giver gode vennepriser! Det er især tøj og accessories, jeg finder her – som en læderjakke til 25 kroner, alle slags kjoler og de fede 80'er-øreringe til en tier.


Idas yndlingsloppefund

Mine loppefavoritter ændrer sig hele tiden, men da jeg så det her sæt på Søllerød Loppemarked, måtte jeg eje det. Jeg fik pruttet prisen fra 75 kroner til 50 kroner, men på mit SU-budget er det sjældent, jeg giver så meget for sådan noget småtteri. Det er af mærket Søholm, og jeg har aldrig set stellet før. Jeg elsker palet-tallerkenen, der er perfekt til eftermiddagskaffen med en lille kage eller noget frugt.
P.s. Jeg samler på kopper, fordi jeg er en klodsmajor, og der gik selvfølgelig også skår af tallerkenen, da jeg vaskede den af efter dette billede var taget. Typisk...

Se flere loppefund på Idas instagram

LÆS OGSÅ: 4 solrige spots, vi elsker

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Loppefund