IKEA møbler

Foto: PR Fra på fredag den 27. november 2020 kan du sælge brugt IKEA til IKEA.

Ombyt: Nu kan du aflevere dine brugte IKEA-varer tilbage

Drop turen til genbrugspladsen! Nu kan du ombytte din gamle BILLY reol eller LACK bord til et tilgodebevis til IKEA.

Aflevér dine brugte IKEA-møbler og få et tilgodebevis retur til nye møbler eller genbrugte IKEA-produkter.

Sådan lyder konceptet bag det svenske varehus’ nye genbrugsservice ”Gensalg”, der bliver lanceret i forbindelse med Black Friday den 27. november.

Ideen bag den nye service kommer som led i IKEA’s bæredygtige omstilling, hvor varehuset har et mål om at blive ”en cirkulær og klimapositiv forretning” i 2030.

Samtidig skal ”Gensalg” også ses i lyset af danskernes øgede fokus på klima og bæredygtighed, lyder det fra Johan Laurell, Country Retail Manager i IKEA.

”Med Gensalg kan danskernes IKEA-møbler få forlænget deres levetid. Vi ved, at rigtig mange danskere forsøger at gøre noget godt for klimaet, og hos IKEA har vi en ambition om at gøre det nemmere for de mange mennesker at bidrage til den grønne omstilling. Med Gensalg gør vi genbrug og et mere cirkulært forbrug let tilgængeligt for kunderne ud fra tanken om, at hvis lidt flere træffer bæredygtige valg, så kan vi sammen gøre en stor forskel,” siger han i en pressemeddelelse.

Læs også: Test dig selv: Hvilket IKEA-møbel er du?

Flere bæredygtige alternativer

Det er ikke første gang, at IKEA tager et skridt nærmere bæredygtige services.

Tidligere på året lancerede de blandt andet hjemmelevering via elbiler, app’en Better Living, der giver kunderne bæredygtige hverdagsråd, og fra august i år har varehusets kunder kunnet udskifte den klassiske bolle med en ny plantebolle, hvis klimaaftryk kun er fire pct. af den originale.

Lanceringen af ”Gensalg” er derfor kun én blandt flere bæredygtige initiativer, som IKEA over de kommende år vil præsentere, fortæller Johan Laurell i pressemeddelelsen.

”Vi gør vores bedste for at guide vores kunder til at træffe nogle bæredygtige valg eksemplificeret ved vores app Better Living og ved indførelsen af grønne mærker på vores mest bæredygtige produkter. Samtidig er det vigtigt for os, at bæredygtighed ikke er en luksus forbeholdt de få. Derfor forsøger vi altid at tilbyde bæredygtige produkter og løsninger, der er til at betale.”

Sådan fungerer Gensalg

Kunden får vurderet værdien af produktet ved at gå ind på: IKEA.dk/gensalg. Når værdien er estimeret, har kunden 30 dage til at indlevere produktet i returafdelingen.

På grund af COVID-19 booker kunden et tidsrum for indleveringen og derefter modtages et tilgodebevis, som kan benyttes i varehuset, restauranten eller Rodebutikken, hvor alle de produkter, som andre kunder indleverer via Gensalgsservicen vil være.

Der vil ikke være en kontant udbetaling til kunderne ved at aflevere produkter retur via Gensalgsservicen.

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA og Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg