IKEA Black Friday 2021

Foto: Getty Images/IKEA presse Fra bloggerskab til Verner Panton. IKEA holder 'vintage sale' og Green Friday i varehuse landet over.

IKEA dropper ’Black Friday’ 2021: Nu er eftertragtede IKEA-klassikere sat til salg

Den 26. november giver den svenske møbelkæde dig muligheden for at få fat i ikoniske IKEA-klassikere, der ellers ikke længere produceres. Da møblerne er i begrænset antal, vil salget foregå via lodtrækning. Læs her hvordan.

Du har måske kigget på DBA eller været på et loppemarked og set, hvad nogle af IKEAs ikoniske designklassikere efterhånden koster – HVIS du overhovedet kan få fat på dem?

Den svenske møbelgigant har nemlig produceret møbler i så mange år, at en mindre udvalgt skare af deres gamle designikoner er gået hen og blevet yderst eftertragtede ’vintage møbler’ til meget høje priser.

LÆS OGSÅ: ”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Men nu afholder IKEA for første gang nogensinde selv et 'vintage sale' - og de gør det i alle deres danske varehuse.

Fra bloggerskab til Verner Panton

Her bliver det muligt for – udvalgte – kunder at købe 76 vintagemøbler, der alle er udgået af sortiment.

Det gælder fx JO-stolen designet af Gillis Lundgren fra 1960’erne, VILBERT-stolen designet af Verner Panton, SINNERLIG-sofaen designet af Ilse Crawford, NATURA-stolen designet af Karin Mobring eller den nyere designklassiker, også kendt som ”bloggerskabet”, nemlig STOCKHOLM-skabet fra 2017.

Det er blot nogle af de udvalgte møbler, der i dag er sjældent udbudte og svære at få fat i.

Hvert IKEA-varehus sætter 14-16 vintagemøbler til salg, og som et ekstra twist vil alle ikoniske møbelklassikere blive sat til salg til deres oprindelige pris.

For at få fingrene i et af dem skal du dog møde fysisk op i en IKEA fredag den 26. november 2021, da vintagemøblerne kun bliver sat til salg fysisk denne ene dag.

Dagen er nøje udvalgt, da det er den dag, hvor store dele af resten af detailbranchen afholder Black Friday med tilbud på masser af nye vare. Her ønsker svenskerne i stedet at sætte fokus på genbrug på det, som møbelvirksomheden selv kalder Green Friday.

Da møblerne er i begrænset antal, foregår salget via lodtrækning. Hvert varehus afholder tre lodtrækninger i løbet af dagen, og hver lodtrækning indeholder fem-seks møbler. De præcise tidspunkter for lodtrækningerne samt hvilke møbler der bliver sat til salg kan ses her.

Se eksempler på møbler til salg under Vintage Sale den 26. november i IKEA:

IKEA-vintage-sale-stol.jpg

PREMIÄR, Stol, designet af Per Olof Scotte i 1975/75, bliver sat til salg for 195 kroner.

IKEA-vintage-sale-rulle bord.jpg

STRAJK, rullebord, designet af Thomas Jelnik i 1978, bliver sat til salg for 172 kroner.

IKEA-vintage-sale-stol flet.jpg

HESTRA, Loungestol, designet af Tito Agnoli i 1981, bliver sat til salg for 985 kroner.

IKEA-vintage-sale-sidebord sofabord.jpg

IKEA PS 2014, bord, designet af T. Richardson, C. Brill & A. Williams i 2014, bliver sat til salg for 449 kroner.

IKEA-vintage-sale-stol læder.jpg

KLINTE, stol, designet af Tord Björklund i 1990, bliver sat til salg for 1495 kroner.

Lyt til Mads Steffensen og Uffe Buchard

Green Friday – Vintage Talk med Mads Steffensen og Uffe Buchard
Du kan møde tv- og podcastvært Mads Steffensen og trendekspert Uffe Buchard den 25. og 26. november i IKEA Gentofte. Her vil de to herrer sammen med en indretningsekspert fra IKEA gå i dybden med et udvalg af de vintagemøbler, der senere bliver sat til salg.

Du kan blandt andet høre mere om møblernes historie; hvordan blev de til, om designeren bag - og selvfølgelig hvordan IKEA har fundet frem til de sjældne møbler.

Det hele foregår live i IKEA Gentofte torsdag den 25. november kl. 19 og fredag den 26. november kl. 15.30, men du kan også følge med på Instagram, hvor de to Vintage Talks bliver livestreamet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vintage, IKEA og Møbler

610x200_woordy_knap2.jpeg