Karoline og Mortens bolig

Foto: Another Studio Karoline og Mortens hjem er indrettet med en blanding af kunst og kitsch.

"For at bo så farverigt så bliver man næsten nødt til at holde basen neutral"

Hjemme hos Karoline og Morten holdes basen neutral, og de gamle trægulve og væggene er malet hvide. Det giver nemlig plads til den farverige indretning, som de elsker og ikke mindst kunsten, der breder sig på alle vægge.

Da parret købte huset i Horsens, var det mørkt og lukket, men det fik de hurtigt lavet om på ved at vælte en væg og erstatte det gamle køkken med et nyt hvidt. Og så har det hjulpet, at det slidte træ- gulv også er blevet malet hvidt.

"Jeg tror, at for at bo så farverigt så bliver man næsten nødt til at holde basen neutral. Lige nu er gulvene hvide, men når vi senere på året lægger sildebensparket, så gør vi det for at mikse det klassiske herskabelige med vores plastic-fantastic stil. På den måde opretholder vi en balance", forklarer Karoline, der også holder væggene hvide i hjemmet for at give kunsten al opmærksomheden.

Og dét får den i den grad, kunsten breder sig fra gulv til loft og bevæger sig endda uden for rammerne. I køkkenet er der nemlig malet et værk direkte på væggen. Kunstinteressen kommer ikke fra fremmede, for Karolines farmor og farfar har altid været dygtige til at investere i smukke værker, og interessen har smittet af på Karoline, så meget at hun nu slet ikke kunne forestille sig at bo i et hjem uden.

"Jeg brugte på et tidspunkt et hashtag, #nowhitewalls, fordi jeg ikke kunne forestille mig noget mere deprimerende end at bo i et hjem med bare hvide vægge. Der er mange som synes, at det er alt for meget, det vi har på væggene, men sådan er vi heldigvis forskellige", smiler Karoline.

Den nyeste kunst til hjemmet er donut-maleriet, som en ven af huset, Kasper Agerskov Jensen, har  malet til parret.
Den nyeste kunst til hjemmet er donut-maleriet, som en ven af huset, Kasper Agerskov Jensen, har malet til parret.

Cool kitsch

En anden ting, der præger indretningen, er finurlige fund og indslag, der skaber en hjemlig og sjov stemning.

"Det bedste jeg ved, er når folk bruger tid på at gå rundt og nærstudere alle mine små stillebener i huset. Det er ofte kun folk, som også går op i indretning, der tager sig tid til at værdsætte detaljerne, som er dem der gør hele forskellen for mig, så jeg bliver virkelig glad, når det sker", fortæller Karoline.

Og man forstår godt, at besøgende bliver draget af de små opstillinger, der står rundt omkring, for de er bygget op af anderledes pyntegenstande, end man ser hos de fleste.

"Jeg har samlet på små finurligheder siden jeg var 15 år gammel, og for mig fortæller det enormt meget om et menneske, hvad de skaber stillebener af i deres hjem. Alle tingene er med til at skabe og understrege en gennemgående stil", forklarer Karoline.

Vifter i fine farver.

Hjemmebyg og arvestykker

Udover kunsten er det også hjemmebyggede møbler og arvestykker, der gør hjemmet og stilen unik hos Karoline og Morten.

"Vi laver mange af vores møbler selv, og det er faktisk oftest Mortens jyske økonomiske bevidsthed, som er grundlaget for det. Man sparer enormt mange penge på selv at kaste sig ud i nogle projekter, og tilfredsheden efter et endt projekt er altid langt større, end når man bare køber sig fra det."

Karoline og Morten har således selv lavet deres version af det ikoniske kakkelbord men skiftet de brune og orange klinker ud med små hvide. Bogreolen har parret også selv bygget, og udover at være funktionel, så er Karoline og Morten også stolte over, at det var det første projekt, de kastede sig ud i at bygge selv.

Alle de hjemmebyggede møbler får selskab af arvestykker fra særligt Karolines farmor og farfar. De er stadigvæk i live, så i virkeligheden er der nok bare tale om gaver, men bedsteforældrene nyder at forære hende ting, fordi passionen for både klassisk dansk design og kunsthåndværk er tydelig at få øje på.  

Fin dør malet gul.
Kunsten i entreen starter fra gulvet og slutter ved loftet, og så har Karoline også malet døren ind til gæstetoilettet gul. Værkerne er en blanding af originaler, fotografier, plakater og hjemmelavet kunst. Pompom-kransen på døren er også hjemmelavet.
Køkken med sjovt porcelæn
 Kunst, farver og en stor samling mumikopper tilfører masser af personlighed til det hvide Ikea-køkken.
I køkkenet har kunstner Phuc van  Dang fået lov til at male uden for stregerne. Værket er lavet helt specielt til Karoline og Morten og fortæller historien om deres familie.
I køkkenet har kunstner Phuc van Dang fået lov til at male uden for stregerne. Værket er lavet helt specielt til Karoline og Morten og fortæller historien om deres familie.
Flot spisebord med fine stole.
Karoline var så heldig, at de skulle tømme et showroom på hendes arbejde, hvor hun faldt over de fede stole i læder og krom. De klæder køkkenalrummet og bryder med de fine rene linjer. Spisebordslampen er fra Bauhaus.
Kunst på væggene.
Kunsten samles efter stil eller farver og det skaber en rolig oplevelse til trods for, at der hænger kunst på stort selv alle vægge i hjemmet i Horsens.
Hyggekrog med safaristol.
Karoline og Morten har indrettet det 100 kvadratmeter store hjem med flere hyggelige kroge, bl.a. her med en Safari-stol i et hjørneaf alrummet.
Fin samling af smukke sko.
Ikke alle lommepengene bruges på kunst, der bliver også købt lidt nyt til garderoben og ikke mindst skohylden.
Sofa i den farverige stue.
Stuen i det hyggelige dobbelthus er Karolines yndlingsrum. Det er her der er liv, her de har gæster og bruger deres tid og her Karoline føler, at hun har givet indretningen sit ypperste. Møblerne er holdt i en kølig farvepalette der tilføres varme fra de mange kunstværkers rammer i træ og guld. Sofabordet har parret selv bygget. Sofaen er fra Ilva og puffen er fra Søstrene Grene.
På to bøjlestænger fra Ikea  hænger de fine skjorter og kjoler, mens resten af tøjet er gemt væk i praktiske kommoder.
På to bøjlestænger fra Ikea hænger de fine skjorter og kjoler, mens resten af tøjet er gemt væk i praktiske kommoder.
Fint soveværelse.
De små firkantede opbevaringskasser er malet i samme farve som væggen. På den måde integreres de bedre, og opmærksomheden falder i stedet på indholdet frem for kassen, der går i et med væggen. Sengen er fra Jysk.
Aldrig gå ned på glitter! Spændende materialer, vovede mønstre og interiør med humor opsummerer meget godt  stilen i hjemmet.
Aldrig gå ned på glitter! Spændende materialer, vovede mønstre og interiør med humor opsummerer meget godt stilen i hjemmet.
Vesters værelse er indrettet med samme glæde for farver og sjove fund som i resten af hjemmet. Det store gamle karlekammerskab er malet i en sart blå og bruges til at opbevare tøj.
Vesters værelse er indrettet med samme glæde for farver og sjove fund som i resten af hjemmet. Det store gamle karlekammerskab er malet i en sart blå og bruges til at opbevare tøj.
Fint hjørne med safari-stol og kunst.
Safaristolen er en gave fra Karolines farmor og farfar, og i den klassiske designstol ligger en pude med Lille My. For Karoline og Morten handler det nemlig om at finde den helt rigtige balance mellem det skæve og det klassiske.
TIP: Lad dit hverdagsporcelæn stå på åbne hylder, det når alligevel ikke at samle støv.
TIP: Lad dit hverdagsporcelæn stå på åbne hylder, det når alligevel ikke at samle støv.

Snup ideen

Er du vild med de mange kunstneriske indslag hos Karoline og Morten, så snup nogle af deres bedste ideer:

Skab blikfang fra første færd ved at male en dør i entreen i en pangfarve. Fuldend evt. det kreative indtryk med en hjemmelavet pomponkrans.

Mal en dør

Skab blikfang fra første færd ved at male en dør i entreen i en pangfarve. Fuldend evt. det kreative indtryk med en hjemmelavet pomponkrans.

Er du vild med at udstille dine fund, så lav en afsats over dørkarmen, hvor der er plads til små skatte.

Stilleben i højden

Er du vild med at udstille dine fund, så lav en afsats over dørkarmen, hvor der er plads til små skatte.

Mal et kunstværk direkte på væggen – eller inviter en du stoler på til at komme og gøre det!

Lad kunsten brede sig

Mal et kunstværk direkte på væggen – eller inviter en du stoler på til at komme og gøre det!

Brug rammer lavet i forskellige materialer, når du sammensætter en billedvæg.

Rammemiks

Brug rammer lavet i forskellige materialer, når du sammensætter en billedvæg.

Karoline og Mortens tips:

  • Lad dit hverdagsporcelæn stå på åbne hylder, det når alligevel ikke at samle støv
  • I museumsbutikker kan du tit finde gamle udstillingsplakater til en god pris
  • Hæng kunst helt ned i gulvhøjde for at skabe en anderledes effekt i rummet

Hvem & hvor?

  • Hvem: Karoline, 27 år, online coordinator, Morten, 28 år, Sales & Support Manager samt sønnen Vester på 7 måneder og hunden Mumi
  • Hvad: Halvt dobbelthus på 105 kvm
  • Hvor: Horsens
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning