Kristina Hede Fogsgaard @_rosemille bolig instagram

Foto: Kristina Hede Fogsgaard

Ugens instgram-bolig

Når pengepungen beder om pause, kæmper min hjerne imod

Når Kristina Hede Fogsgaard er i gang med et projekt, går hun all-in, og hun er ikke i tvivl om, at de bedste løsninger og fedeste idéer typisk kommer, når man har personligheden med.

Kom med indenfor i ugens instagram-bolig; en charmerende og herskabelig patriciervilla, hvor Kristina Hede Fogsgaard sætter sit præg. Stilen er semiromantisk, klassisk og med en forkærlighed for grå.

Bliv inspireret af kvinden bag instagram-profilen, @_rosemille.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

”Jeg hedder Kristina Hede Fogsgaard, er 34 år og gift med René. Sammen har vi tvillingerne Rose og Kamille på seks år, som har lagt navne til min instagram profil.

Jeg arbejder fuldtid som projektleder og SoMe ansvarlig hos Invita Aarhus, og min fritid bliver brugt på at udleve min interesse for boligindretning og renoveringsprojekter, som jeg deler ud af på @_rosemille og rosemille.dk.

For 10 år siden valgte vi at kaste vores opsparing og kærlighed efter en skøn patriciervilla i Østjylland med over 100 år på bagen, og den har vi løbende renoveret lige siden.”

Kristina og Renés bor i en patriciervilla i Østjylland.
Kristina og Renés bor i en patriciervilla i Østjylland.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

”Jeg tror altid, boligindretning har interesseret mig, og jeg er gået op i at omgive mig med smukke ting og forskønne mine omgivelser, så længe jeg kan huske. Som barn var jeg typen, der flyttede om på værelset og malede vægge ret ofte. Jeg renoverede min første lejlighed som 18-årig, og så er det blomstret derfra.

Instagram faldt jeg over, da mine piger var omkring ni måneder gamle, hvor jeg så muligheder for én som jeg i at kunne dele mine interesser med ligesindede og selv finde inspiration. I starten handlede det meget om indretning af børneværelse.”

Kamille og Roses værelse.
Skrivebordet på Kamilles værelse er lavet af to skabe og en bordplade fra Invita.
Kamille og Roses værelse.
Roses værelse.

Beskriv din stil?

”Min stil er nok lidt herskabelig / semi-romantisk på en minimalistisk måde. Naturmaterialer og dæmpede farver, klassisk med personligt tvist og en forkærlighed for grå.”

Koekken_1.jpg

Hvad bliver du inspireret af?

”Jeg bliver inspireret mange steder, både igennem mit arbejde men også på instagram og i magasiner. På Instagram kigger jeg meget til Sverige. Mest af alt bliver jeg inspireret af det rum eller den bolig, jeg står i.

Jeg ser hurtigt muligheder, og forbedringer spirer frem inde i hovedet og skribles ned på papir. Det er en gave og en plage, kan man sige, for når min krop og pengepungen beder om en “projekt pause”, kæmper min hjerne imod og kommer med idéer. Når jeg er i gang med et projekt, går jeg all-in, også selv om det betyder, at jeg selv skal give 110% for at komme i mål. Det hænger ikke altid sammen med karriere og familieliv, men jeg kan ikke lade være.”

De marrokansk-inspirerede fliser i hvid cement har Kristina selv lavet. Se hvordan i hendes 'Orangeri' story på Instagram. Fliseformerner er fra murergrej.dk.
De marrokansk-inspirerede fliser i hvid cement har Kristina selv lavet. Se hvordan i hendes 'Orangeri' story på Instagram. Fliseformerner er fra murergrej.dk.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

”Vores pergola i haven blev jeg inspireret til på Ystad Saltsjöbad, efter at jeg flere gange har boet på samme værelse, hvor jeg kunne kigge ned på deres fine eksemplar. Nu har vi selv fået bygget én med lidt ekstra svenske detaljer i hjørnestøtterne, som på svensk hedder ‘snickarglädje’.”

Ystad Saltsjöbad har været inspirationskilde til den smukke pergola i haven.
Ystad Saltsjöbad har været inspirationskilde til den smukke pergola i haven.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

”Den trætte mand med skammel af By Lassen i farven Moonlight. Hyggeligere stol findes bare ikke, og den har længe været på ønskelisten hos både René og jeg.”

Den trætte mand med skammel er Kristina og Renés seneste køb.
Den trætte mand med skammel er Kristina og Renés seneste køb.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

”Vores ‘tub’ sofa i lys fløjl fra Eilersen. Den var det første køb, da vi flyttede ind i huset, og den har overlevet hund, kat og babyer. Jeg kunne slet ikke forestille mig at have en anden sofa.”

Sofaen i lys fløjl er fra Eilersen.
Sofaen i lys fløjl er fra Eilersen.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det gør billeder af vores facade fra vejen eller havesiden. Huset er virkelig charmerende og unikt, og så tror jeg, at den herskabelige stil med sprossede vinduer og murede detaljer tiltaler mange.”

Facade.jpg

Dit yndlingsrum i boligen?

”Vores sofastue med kig til køkkenet den ene vej og vores lille ‘bibliotek’ den anden vej. Det er midten af huset, og det føles som om, det er lige dér, hjertet sidder. Derudover er der et dejligt lysindfald fra karnappen, hvor løsningen med indbygget radiatorskjuler / bænk bare fungerer så godt.”

Kig_til_stuen.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

”Vi skal have ny belægning på terrassen, og så drømmer vi både om renovering af badeværelse på 1.sal og udnyttelse af husets 2. sal til kontor og legerum.”

Kristina og René drømmer om at renovere badeværelset på 1. sal.
Kristina og René drømmer om at renovere badeværelset på 1. sal.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

”Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg ikke kommer til at hoppe med på “pastel-bølgen”, som er ret populær for tiden. Jeg synes, at farver er flotte, og jeg kan sagtens imponeres af farverige hjem, men helt personligt har jeg brug for ro omkring mig, og ikke for så meget spræl.”

I spisestuen er væggen malet med farven Brave Ground fra Nordsjö Danmark.
I spisestuen er væggen malet med farven Brave Ground fra Nordsjö Danmark.

Dine favorit-instagrammere?

@tradgardsgarten6, @sdr.villavej og @livsnyderhaven må det være lige nu.”

Stue.jpg

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

”Indret dig med respekt for boligens stil og sørg for, at man kan mærke, at det er dig, som bor der. Trends og inspiration er gode pejlemærker, men de bedste løsninger og fedeste idéer kommer typisk, når man har personligheden med.”

Familiens bulldog Fabio i Kristina og Renés smukke og enkle soveværelse.
Familiens bulldog Fabio i Kristina og Renés smukke og enkle soveværelse.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

”Jeg kan faktisk ikke komme på noget. De grimme ting stopper jeg ned i kælderen, hvis der ellers er plads, haha. Jo forresten, vi har en stor kravlegård stående i stuen, som vores hund Fabio sover i om natten. Den håber jeg snart, jeg kan komme af med, men indtil videre kan den ikke undværes.”

Paneler fra dcor.dk, lampe fra Georges Store og sengetæppe fra Bonne Mére.
Vægpaneler fra dcor.dk, lampe fra Georges Store og sengetæppe fra Bonne Mére.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

”Mit køkken. Helt uden skjult reklame, elsker jeg faktisk bare mit køkken med den fine grå farve og Carrara-marmorbordpladen, samt messing quooker og -greb. Den sammensætning gør mig glad.”

Det lysegrå køkken er fra Invita.
Det lysegrå køkken er fra Invita.

Følg Kristina Hede Fogsgaard her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk