Lav din egen pude med fotoprint

Foto: VK Stock

Lav din egen pude med fotoprint

DIY: Lav din egen pude med fotoprint

Er du vild med sæsonens flotte puder med fotoprint? Vælg den nemme løsning, og køb en eller se her, hvordan du kan lave din helt egen favorit.
Pude med fotoprint

DU SKAL BRUGE
Kamera, computer, printer
Transferark, 4 stk. A4, hvis puden skal være 40 x 40 cm
Monteringspude
Saks
Hvidt stof – her er brugt almindelig tyk bomuld
Strygebræt og strygejern
Symaskine

 


SÅDAN GØR DU
1. Tag et billede af det motiv, du ønsker – det kan være af naturen, et menneske eller et dyr. Du kan også finde et flot motiv på Internettet.

2. Bearbejd evt. billedet i et billedbehandlingsprogram – der findes masser af gratis som Picasa. Del billedet op, så du kan printe motivet ud i fire dele. Hver del skal måle 21 x 21 cm, så passer det til pudens front plus sømrum. Lav nogle testprint på alm. papir først, så du er sikker på, at printerens indstillinger er rigtige. Det kan kræve lidt tålmodighed! Hvis du synes, det er for besværligt, kan du også vælge et motiv, der ikke skal fylde alt stoffet og bare kan overføres fra et enkelt A4 ark til puden.

3. Print motivet ud på transferark, og overfør til stof med strygejern. Det er vigtigt, at arkene ligger helt lige og tæt på stoffet, før du stryger. Lad papiret afkøle, inden bagsiden af arket fjernes.

Sy puden sammen med bagstoffet ret mod ret, men lad en åbning være. Vend, kom monteringspuden i, og luk puden med små sting.

 

TIP
Hvis du ikke orker at sy, så find en helt hvid pude, og overfør motivet til den. Det kan også være en farvet pude og måske et helt sort motiv.


► SE OGSÅ: En varm sag: Lav din egen tehætte

► SE OGSÅ:  10 gratis plakater med citater

► SE OGSÅ: DIY: Lav dit eget sofabord

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY

610x200_woordy_dmjpg.jpg