Lene Beier og søster Mette Beier
SPONSORERET indhold

Lene Beiers boligdrøm er gået i opfyldelse: ”Jeg kan kun anbefale det”

I et nyt tv-program kan du endnu engang komme helt tæt på, mens Lene og Anders Beier bygger og renoverer. Denne gang er det dog ikke til dem selv, men til Lenes mor og søster, der er flyttet ind i nabohuset.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: TV 2 DANMARK ©
02. maj. 2021 | Bolig | ALT.dk

Kunne du bo med både din søster, svigerinde, nevø og mor lige på den anden side af hækken?

Tv-vært Lene Beier kunne næppe forestille sig noget bedre, og hendes boligdrøm er nu gået i opfyldelse, idet meget af familien er rykket ind i nabohuset. I et nyt tv-program på TV2 Fri får du lov til at komme helt tæt på tilblivelsen – og gennemrenoveringen – af det nye ’over hækken kollektiv’.

”Fordi vi har lavet følgeprogrammet Beier Bygger, da vi byggede vores hus, og da vi byggede vores have, så var det sjovt og oplagt, tænkte TV2 Fri, at følge denne proces også,” smågriner Lene Beier og fortsætter:

”Men man må ikke tro, at det er et boligprogram. Det er det ikke. Man ser selvfølgelig ombygningen af huset ved siden af, men det handler faktisk mere om, at vi var en hel familie, der alle skulle bygge, men at vi faktisk kun var én, der kunne finde ud af det – og det var Anders. Resten af os kunne ikke finde ud af en skid.”

Mor sagde først nej

Familien Beier-Ransborg er udbredt sociale og har altid brugt meget tid sammen. De har da også længe snakket om, at det kunne være dejligt alle at bo sammen, men de er altid endt med at skyde tanken væk, for hvordan i alverden skulle det dog kunne lade sig gøre?

En dag kom Beier-familiens nabohus i Søvang på det sydligste Amager dog til salg – og nu blev snakken pludselig meget aktuel. Lene Beiers søster og hendes kone kunne købe nabohuset, og dermed kunne drømmen om et ’over hækken kollektiv’ gå i opfyldelse.

Der var dog ét problem. Huset var for dyrt til, at søsteren og svigerinden både havde råd til at købe huset og til den gennemgående renovering, der skulle til.

Men så kom de til at snakke om, at det egentlig godt kunne lade sig gøre, hvis Lene og søsterens mor ville flytte med. For hvis Mor-Jytte nu ville være lejer i det nye hus, så kunne hun være med at til betale nogle af omkostningerne via huslejen.

”Vi var dog alle ret sikre på, at hun ikke ville. Hun har boet i Skive hele sit liv, og hun har været 47 år på den samme arbejdsplads – det kommer aldrig til at ske. Jeg spurgte hende, og hun sagde da også nej,” siger Lene Beier og fortæller videre:

”Men da hun så var kommet hjem til Skive om aftenen, så havde hun alligevel tænkt: ’Hvorfor sagde jeg egentlig nej? Det vil jeg jo egentlig gerne.’”

Stort gør-det-selv projekt – for Anders

Så begyndte de at arbejde ud fra dét, og det endte med, at det lykkedes. Så blot fire år efter at Beier-parret byggede deres egen drømmebolig fra bunden, fik de nøglerne til nabohuset, og så var det ellers bare at gå i gang. Det store en-families hus skulle totalrenoveres og bygges om til to lejligheder: en til søsteren og hendes lille familie samt en til moren.

Men selvom Mor-Jytte kom med i familiekollektivet, var der ikke mange penge tilbage at bruge af og dermed ikke råd til at få hjælp udefra – og familien kastede sig derfor ud i et stort gør-det-selv projekt.

”Fordi de har brugt alle deres penge på at købe huset og ikke har råd til håndværkere, så var der ikke noget at gøre. Vi var nødt til at gøre det selv. Og vi var også nødt til at gøre det for få penge, for de havde simpelthen ikke pengene til at skulle ud og bruge en formue på det,” siger Lene Beier og fortæller om det nye tv-program:

”Det er sådan set lidt et gør-det-selv-program, men det handler i virkeligheden mere om, hvordan det egentlig er at bygge noget sammen som familie, især når kun én kan finde ude af det. Anders var sådan set på arbejde i sin fritid i tre måneder uden at få løn, mens han byggede for sin svigermor og svigerinde.”

Corona-kollektivet

Renoveringen begyndte i efteråret, mens coronaen i den grad satte sit præg på hverdagen i Danmark. Men det kan noget, at de alle har gået hjemme i byggerodet, fortæller Lene Beier.

For selvom det har været lidt af en pærevælling af hjemmeskole, hjemmearbejde og byggerod, har hun virkelig kunnet mærke, hvor dejligt det har været, at de har haft hinanden, mens de var afskåret fra resten af verden.

”Jeg kan kun anbefale det til dem, der går med de tanker. Det kan godt være, jeg stadig svæver på en eller anden lyserød sky, og der kommer en eller anden negativ slagside på et tidspunkt, men her under coronaen har vi ikke på noget tidspunkt kedet os, fordi vi har haft hinanden. Det har været et lille corona-kollektiv, fuldstændig isoleret fra alt andet. Det var bare pissehyggeligt,” siger hun og tilføjer:

”Men man skal kunne lide at være tæt – og man skal kunne lide, at man bliver fælles om alting. Biler, værktøj, colaer… Det hele bliver fælleseje. Men vi elsker det og har bare haft det skidesjovt – det kommer man også tydeligt til at kunne se i programmet.”

Programmet ”Beier over hækken – Familien flytter ind” har premiere på TV2 Fri tirsdag den 4. maj klokken 20:40.

Anbefalet til dig