60 kvadratmeter allrum

Foto: Denis Sytmen

60 kvadratmeter allrum

Masser af plads til familiehygge

Hos jordemoder Britt Strøm Johansen skaber stærke farver, etniske mønstre og klassiske designmøbler en varm og rolig stemning i køkken-alrummet.

 


Britt med Anton på 10 år, Katinka på 7 år og hunden Frede. Spisebordet er genbrug, plakaterne er fra Louisiana, og hylderne er fra Stilleben.


Husets hjerte og komandocentral
.... er spisebordet med slagbænken. Det er her vi for det meste befinder os. Har vi gæster, bliver vi hængene på slagbænken, og børnene tegner og laver lektier her. Om vinteren bliver vores stue også brugt til afslapning foran brændeovnen eller fjernsynet. 

Her foregår
… som regel mange forskellige ting på en gang, fordi stuen, spisestuen og køkkenet er i samme rum. Rummet er på ca 60 kvadratmeter, så der er rigelig med gulvplads til dans og leg, samtidig med at vi laver mad eller drikker te. 


Det skønne fad er fra Zanzibar, mens lampen er en klassiker af Verner Panton – fås hos Louispoulsen.dk. Stolen er Wegners Y-stol.

En skøn stue skal
… afspejle varme og ro. Et sted, hvor man tænker, her vil jeg gerne slå mig ned. Samtidig er det vigtigt, at stuen ikke bare står og ser pæn ud. Den skal kunne bruges.


Jeg kan godt lide

… at der følger en personlig historie med de ting, som står i ens hjem. Så jeg er utrolig glad for gaver, rejsefund og arvestykker. Mit bedste køb er nok det lyserøde afrikanske kelimtæppe. Det er smukt og tilfører stuen lidt varme. Derudover bidrager det til en god akustik i det store rum.

 


Sofahjørnet med sofa af ældre dato, gyngestol fra Paustian og spejl fra Gubi. Lignende tæpper fås hos Hay. Ansigtspuden er fra Donna Wilson. Gulvtæppet er fra Fabula Living.

Vores børn må
… lege alt det, de vil i rummet. De bruger faktisk sjældent deres værelser. Vi er alle meget glade for, at vi kan være sammen her, selvom vi laver forskellige ting.


Jeg kunne godt tænke mig

… en større sofa, som er mere varm i farven.

 

► SE OGSÅ: Enkelt og intimt

► SE OGSÅ:  Luftige rammer om moderne arvestykker 
► SE OGSÅ:
Enkle linjer og kølige farverSe, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning