Mette Helena Rasmussen
SPONSORERET indhold

10 ting, du (måske) ikke vidste om Mette Helena Rasmussen

39-årige Mette Helena er efterhånden kendt for lidt af hvert. Men hvor meget ved du egentlig om hende? Vi har samlet 10 ting om Mette Helene, så du kan lære hende bedre at kende.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Bo Nymann / Her&Nu
27. sep. 2021 | Bolig | ALT.dk

Du kender hende sikkert både fra Instagram og TV2’s populære program ”Nybyggerne”. For 39-årige Mette Helena kan efterhånden skrive rigtig mange ting på CV’et. Men bag det professionelle ydre, er der en sprudlende kvinde, der ikke er bange for dele ud af sit privatliv til sine mange følgere på Instagram. Men hvem er kvinden med det gode humør og den farverige stil egentlig?

Vidste du f.eks., at hun har boet på krisecenter? Hvor mange tusinder der følger med i hendes liv på sociale medier? Eller at hun har fundet en kæreste til en TV-kollega igennem sin egen Instagram?

Vi har fundet 10 ting om Mette Helena, som du (måske) ikke vidste om den sprudlende indretningsekspert og TV-stjerne.

1. Tæt på

Hendes fulde navn er Mette Helena Bøjgaard Rasmussen. Hun er født den 17. oktober 1981, så hun er 39 år gammel. Hun er vokset op i Kristrup i Randers, men bor i dag på Amager med sin datter Villa Malou og sønnen Johs i en lejlighed fyldt med smukke farver og en misundelsesværdig indretning. 

2. Lykken er en 14 år yngre kæreste

For et par år siden fandt Mette Helena den helt store kærlighed. Hendes udkårne er den 14 år yngre Asbjørn, og de to turtelduer mødte hinanden på Tinder.

Til B.T. fortæller Mette Helena, at hun var skeptisk omkring aldersforskellen i begyndelsen, da Asbjørn på daværende tidspunkt kun var 23 år gammel, men at hun ikke længere tænker over det.

”Han er jo voksen, han har kørekort, han har et arbejde, og han vasker sit eget tøj. Jeg synes, han har styr på det, og vi har det hyggeligt og skidesjovt, og det, synes jeg, er det vigtigste.”

Aldersforskellen endte heldigvis med at være uden betydning, for de to er stadig kærester den dag i dag.

3. Mette Helenas mange talenter

Mette Helena er en kvinde med mange talenter. Hun er uddannet billedkunstner, og det er ikke så lidt, hun efterhånden kan skrive på sit lange CV, der blandet andet indeholder titler som boligstylist, dommer i TV2-programmet ”Nybyggerne”, influencer og ejer af Villa Retro. Derudover driver hun også Kunstsalonen, som hun har sammen med Anne Aarsland, hvor de ca. fire gange om året laver offentlige kunstudstillinger i skiftende private hjem.

4. 110.000 følgere på Instagram

De mange talenter kommer blandt andet til udtryk på Mette Helenas Instagramprofil, hvor mere end 110.000 følger med hver eneste dag, når hun deler ud af alt fra boligindretning til livet som influencer og ikke mindst kærligheden til sine to børn og kæresten Asbjørn.

5. Danner var hendes hjem i 16 måneder

Mette Helenas liv har ikke kun været fyldt med fest og farver. Da hendes datter var seks år gammel og hendes søn kun 14 måneder, flyttede hun ind på Danner, der er et krisecenter for kvinder.

I forbindelse med at hun skulle være vært på DR’s program ”Nyt hjem uden vold”, fortalte Mette Helena om den dag, hun skamfuldt trådte ind på krisecenteret.

”Jeg var nedbrudt og deprimeret, jeg havde kærestesorg, for jeg forlod et forhold, som jeg rigtig gerne ville have haft til at fungere. Jeg havde et lille barn på 14 måneder med mig i barnevognen og min datter på seks år i hånden. Men jeg blev mødt med en stor hjertevarme og forståelse hos Danner. Det var utrolig vigtigt for mig at få sat ord på, hvad det var, jeg havde levet i, og det hjalp de mig til.”

Mette Helena boede på Danner i 16 måneder, og da hun tog derfra, følte hun sig stolt og nyttig.

6. Lever efter en vigtig tre-dages-regel

I et interview til ALT for damerne fortæller Mette Helena, at det vigtigste hun har lært om sig selv er, at hun trives godt med sin tre-dages-regel. Den går helt enkelt ud på, at hun ikke må reagere på sine følelser før, der er gået tre dage.

”Jeg kan nemt føle mig meget såret eller vred, hvis jeg oplever at blive afvist, kritiseret eller irettesat. Jeg har lært, at jeg skal trække vejret og vente tre dage med at reagere på mine følelser. Når jeg lige lader følelserne, skuffelsen og frustrationen lande, har jeg mulighed for at respondere meget mere reflekteret, hensigtsmæssigt og relevant,” fortalte Mette Helena til ALT for damerne.

7. Legede Kirsten Giftekniv for kollega

Mette Helena fandt selv kæresten Asbjørn på Tinder, men vidste du, at hun faktisk også har hjulpet TV-kollegaen Christian Degn med at møde den store kærlighed? Det gjorde hun igennem sine følgere på Instagram, hvor hun af flere omgange har lagt et opslag ud med den høje TV-vært med spørgsmålet om, hvorfor han er single.

Christian Degn har også selv i et interview til ALT for damerne udtrykt, at han drømte om at møde en kvinde, som han kunne dele resten af livet med. Og nu er det altså lykkes takket være Mette Helena. Eller skulle vi sige Kirsten Giftekniv?

8. Det bedste råd mod kærestesorger

Skulle den store kærlighed alligevel vise sig at skuffe, står Mette Helena også klar med gode råd mod kærestesorger. Ifølge hende er der nemlig altid én ting, der virker på et knust hjerte.

”Den bedste måde at komme over en mand er at komme under en anden. Det er et ældgammelt husråd, der virker. Og alle ved det. Man kan virkelig flytte fokus med en ny flirt, nyt tøj og chokolade,” siger Mette Helena til ALT for damerne

9. Et evindeligt issue med vægten

På Villa Retro har Mette Helena delt et blogindlæg, hvor hun ærligt fortæller om, at hun altid har haft et problem med sin vægt, og hun har derfor været igennem flere forskellige vægttabsforløb.

I dag virker hun dog til at være glad for sin krop, som hun ikke er bleg for at vise frem på Instagram kun iført undertøj og badetøj. Og det er på trods af, at der sidder 100.000 følgere på den anden side af skærmen og kigger med.

10. Usexet at skændes om boligindretning

Selvom man måske skulle tro, at boligindretning betyder alt for Mette Helena, synes hun faktisk ikke, at der er noget mere usexet end at skændes om netop dette. 

”Der er ikke noget mere usexet end par, som skændes om indretning. Det er også røvsygt med kvinder, som absolut vil blive enige med deres mænd og finde et kompromis. Så ender det med, at ingen af dem er glade. Her er det bedre, at en af dem er virkelig glad. Så skal man bare huske at forkæle sin partner med noget, som gør ham virkelig glad og opveje det lidt,” siger Mette Helena til ALT.dk.

Vi glæder os til at følge med i boligindretningen, når hende og kæresten Asbjørn en dag skal flytte sammen!