Mig & min bolig: Stylist Gitte Christensen

Foto: Nicoline Olsen

'Botanisk hygge' på Amager

‘Inspirationen skal være inden for rækkevidde’ siger designer og stylist Gitte Christensen, der omgiver sig med kunst, grønne planter, bøger, magasiner og andre ting, der får kreativiteten til at flyde.

Beskriv din stil med 3 ord
‘Botanisk hygge’, personlig og med plads til kreativitet.

Mit barndomshjem
… var et parcelhus fra 70´erne, der løbende blev bygget til og fornyet. Det var præget af de danske designklassikere fra 60´erne og gedigent klassisk møbelhåndværk samt masser af bøger og kunst.

Det sjoveste sted, jeg har boet
… var min første lejlighed i København med plysgulvtæpper, pink på væggene, guldlamper og orange/brunt køkken. Jeg flyttede ind sammen med en veninde, og vi tog ikke indretningen så tungt – vi syntes bare, det var en fest at flytte hjemmefra!

Mit nuværende hjem

… er en dejlig stor og lys villalejlighed på Amager.

Mit yndlingshjørne i boligen

… er sofaen, der er samlingspunkt for aftenhygge eller formiddage i weekenderne. Vi har et stort surfbræt-formet sofabord af Eames, hvor der kan diskes op med te, kager og lækre sager. Jeg tænker meget over at gøre det særligt hyggeligt om vinteren med levende lys, duftende olier og hyggetæpper i sofaen. Jeg har også de nyeste bøger og blade liggende fremme – inspirationen skal være inden for rækkevidde.

Den ting, der har overlevet længst i
mit hjem
… er mit store maleri af Anna Sørensen, der hænger i køkkenet. Jeg har samlet på hendes malerier gennem de seneste 15 år.

De ting i min bolig, jeg holder mest af

… er mit sofabord, min kunst og mine bøger – og de grønne planter, som jeg går og hygger mig med at passe på.

Det næste, der skal ske i mit hjem
Jeg kunne godt tænke mig at friske lidt op på køkkenet, uden dog at lave en stor renovering. Nogle skabe med glaslåger og nye fliser kan gøre det.

Lampe.jpgEn enkelt væg er malet i en smuk grøn farve, kode NCS 7010-B90G. Billederne er af bl.a. Trine Struwe, Vissevasse og Miss Doodle.

Braendeovn.jpgBrændeovnen er skøn på de kolde dage. Brændekurven er designet af Piet Hein Eek og lavet i bæredygtigt palmetræ.

Det seneste, jeg har købt til min bolig
... er plakater til væggen fra Vissevasse, Wonderhagen og Kristina Dam. Og to vaser med indfarvet sort glas i bunden fra det nye danske brand Ro, som jeg også sælger på min webshop.

Det næste, jeg skal købe til min bolig

... er en opbevaringstrækasse fra danske Ro, som snart kommer på markedet. Og så ønsker jeg mig en stor blød lænestol.

Hvis jeg skulle flytte, skulle det
være
... til en lejlighed med altan eller tagterrasse i Nansensgade-kvarteret eller omkring Værnedamsvej. Det er drømmen, når børnene er flyttet hjemmefra. Den ide er jeg mest stolt af Jeg er stolt over at have startet Objects & Use – det er rart, at jeg kan være med til at sprede budskabet om bæredygtigt design.

Min favorit webshop
Jeg er selvfølgelig glad for min egen webshop Objects & Use, hvor jeg finder og håndplukker bæredygtige designsager rundt omkring i verden. I København er min yndlingsbutik Stilleben, og jeg er vild med butikken Merci i Paris, og deres webshop.

Min favoritblog
Jeg læser fast The Sweet Spot, som er god til at holde mig ajour om nye møbler og trends. Derudover følger jeg en del danske og internationale blogs. Jeg bliver især inspireret af ... steder i storbyer, restauranter, caféer, hoteller og butikker. Når jeg ikke selv rejser, holder jeg mig opdateret via Instagram og Pinterest, så kommer storbyerne og alt det nye til mig på den måde.

Jeg samler på
... bøger om design og kunst. Jeg elsker især at shoppe i museumsbutikkerne verden over og har altid lyst til at købe meget mere, end jeg kan slæbe.


Vaser.jpgDet seneste køb til boligen er vaserne fra Ro.

Spisestue.jpgSpisehjørnet er et af yndlingsstederne i huset. Gitte har selv malet bordpladen blå, fordi pladen var blevet lidt slidt, og det har givet en fin farveeffekt i det lyse køkken. Stolene er Eames, og industrilampen er købt i Italien.

Hylde.jpgDen lille genbrugshylde er fra Affäer. Perledyret er fra Objects & Use, og resten er vintagekeramik og feriefund.

Boeger.jpgGitte finder inspiration i bøger om kunst og design og har dem altid liggende fremme. Æsken er fra By Lassen.

Stol.jpgReolen er fra Bali, og Gitte har selv sat de to håndtag fra SuperLiving på. Tæppet i stolen er fra Carebyme, og vasen er af Piet Hein Eek og fås hos Objects & Use. Stolen er et arvestykke.

Svaevende_hylde.jpgHylderne er designet af Mette Louise Kragh og ‘flower me happy’ potten er fra Meyer- Lavigne.

Stue.jpgSofahjørnet med Eames bordet og Jielde lampen er Gittes yndlingssted i boligen. Vaser, puder, bøger og kunst på væggene er med til at gøre det hyggeligt og personligt. Puderne er fra fnubbu.com

Gittes tre bedste indretningstips:

  1. Mal en enkelt væg i stuen eller soveværelset. Det fornyer rummet og giver møblerne nyt liv. Brug helt mørke grønne eller grå/blå toner, eller lyse pudder- og pastelfarver, der passer til tidens trend med messing, planter og træmøbler.
  2. Tag naturen med indenfor. Brug grene, blade og bær i vaserne – der er ingen grund til at købe dyre afskårne blomster, der er dyrket i drivhuse og transporteret langt. Vi har masser af fine og flotte grafiske sager lige uden for døren, og har man ikke have, kan der lånes i parker og skove.
  3. Skift ofte ud på væggene. Bland kunst, grafik, egne fotos og udklip – det er med til at give et personligt og uhøjtideligt præg. Og det er meget billigere at skifte ud på væggene end at købe en ny sofa!

Hvem og hvor?

Designer og stylist Gitte Christensen samt hendes to børn Emma og Gustav på 18 og 14 år. Gitte har startet den bæredygtige designwebshop og tilhørende blog Objects & Use.

Boligen er en villalejlighed på Amager fra 1904 på 140 kvadratmeter + kælder.

Følg Gitte på Instagram @gittechristensen og @objectsanduse eller Pinterest pinterest.com/GittteChrist, eller se mere på objectsanduse.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_dmjpg.jpg