Se lysdesigner Lucie Koldovas inspirationskilder

Foto: PR

Se lysdesigner Lucie Koldovas inspirationskilder

Den tjekkiske designer Lucie Koldova er kendt for sine legende og poetiske glasdesign med rødder i traditionelt tjekkisk glashåndværk. Inspirationen finder hun i alt fra nordisk design til Margielas unikke koncepthotel i Paris.


Margiela Hotel i Paris

Her mødes mode, møbler og funktion, og stedet er næsten magisk med dets stærke poetiske koncept blandet med en vis form for sarkasme. Margiela har en cool og legende tilgang til design og mode, som overrasker, og det bruger jeg meget, når jeg arbejder med tekstil.
__________

Fortsætter på næste side...Achille Castiglioni

Der er en særlig plads i mit hjerte til den afdøde italienske designer Achille Castiglioni og ikke mindst til hans lamper, der var meget forud for sin tid. Lamper, som i dag stadig er helt up to date som fx Gatto og Piccolo. Kvaliteten og funktionaliteten er så høj, at de slår mange af nutidens design, samtidig med at de er super sensuelle og sanselige.


Capsula Lamp

Lampen Capsula består af to ovale glasdele, der tilsammen danner en komplet form inspireret af cellernes organiske struktur. Inderglasset er farvet i forskellige nuancer som gul, lilla, blågrå og giver en optisk tredimensionel effekt, når man tænder den.


TO KOY-CHAISELONG af Charlotte Perriand 

Denne stol har en helt særlig skrøbelighed, samtidig med at det er et stort og tungt objekt. Balancen mellem det feminine og gennemsigtige look og det solide look med lige linjer er super interessant.

Anish Kapoor

Jeg elsker Anish Kapoors simple objekter, der ligger i krydsfeltet mellem arkitektur, design og kunst.
Nordisk design

Jeg har gennem mange år fulgt flere nordiske designere, som fascinerer mig. I kan noget særligt her i Norden med sort og hvid og kontraster generelt. Jeg holder bl.a. meget af den svenske designer Bruno Mathsson og ikke mindst Färg & Blanche, der er meget stærke til tekstil. Fx er deres Layer Armchair helt speciel.


Michael Anastassiades

Der er ikke noget bedre, end når design og kunst går hånd i hånd. Og det er tilfældet med designeren Michael Anastassiades’ lysobjekter, som er helt og aldeles fantastiske. Den måde fx Stings er fikseret på væggen, gør den til et rent kunstværk. Meget, meget poetisk.


Wrap Table

Jeg har forsøgt at få lidt feminint ind i mine borde Wrap Tables – lidt som en kvindes skørt. De er lavet ud af et stykke formspændt finer og har både et solidt og blidt udtryk på samme tid.


Hans J. Wegner

Jeg ved ikke noget bedre end at gå om bord i Hans J. Wegners gamle møbeltegninger. Hans tilgang og viden om materialet træ var helt unik. Han dedikerede hele sit liv til det og brugte materialet til dets maksimum. Det inspirerer mig, for jeg opfatter mig selv som en slags maksimalist, der får det bedste ud af tingene.


Chair One af Konstantin Grcic

Jeg elsker designeren Konstantin Grcic, som er super stærk i arbejdet med polygons, der især ses i stolene Chair One.
__________

Fortsætter på næste side...


Mine Balloon-lamper

For mig er det vigtigt at skabe noget, der holder længe og fortæller historier om, hvem man er, og hvor man kommer fra. Og så har jeg det med at presse alt til grænsen. Det ses specielt i mit glasdesign som fx Balloon-lamperne i mundblæst glas lavet af lokale håndværkere på det tjekkiske glasværk Brokis.
__________

LÆS OGSÅ: Se smykkedesigner Sophie Bille Brahes design-favoritter
LÆS OGSÅ: Se smykkedesigner Maria Blacks inspirationskilder

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Lamper

610x200_woordy_knap2.jpeg