Søren Vester
SPONSORERET indhold

5 ting, som du (sikkert) ikke vidste om Søren Vester

Han bor i en gammel præstegård, dyrker motion i slåbrok, og så kalder han sig selv for en kreativ bonderøv. Bliv klogere på den kreative nordjyde her.

Af:: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu
10. maj. 2022 | Bolig | ALT.dk

Du kender nok Søren Vester i forvejen fra populære tv-programmer som ”Vores genbrugshjem” og ”I hus til halsen”. Den iderige og kreative nordjyde har desuden haft haveprogrammet ”Søren Vesters have”, hvor han luftede sin grønne fingre i sin egen have på 10.000 kvadratmeter.

Læs med her og lær ham bedre at kende. 

1. Dyrker motion i slåbrok

I sin sparsomme fritid er Søren Vester motionsgymnast, og de gymnastiske øvelser på gulvet bliver dyrket i morgenkåbe.

"Det er nemmere at komme tidligt op om morgenen og ud på gymnastikguldet, hvis man performer i slåbrok", siger han til DR Nordjylland.

I interviewet fortæller han også, at gymnastikken dog er mere vedligehold end decideret træning og afslører desuden, at han ved Landsstævnet i gymnastik i 2017 viste en helt ukendt side af sig selv. Her sprang han nemlig hen over opvisningsgulvet til sømandsviser sammen med sit gymnastikhold ”Æ’ brokhold”. 

2. Hellere bar røv end Audi

I 2008 flyttede Søren Vester fra København til den lille nordjyske landsby Thiese på kanten af Limfjorden, og i dag elsker han livet som kreativ bonderøv med tid og overskud til familien. – Livskvalitet for mig er ikke et dyrt samtalekøkken eller en stor Audi. Det er i stedet at have tiden til at tænde bål eller bade i bar røv i fjorden, fortæller han i et interview med Billedbladet

LÆS OGSÅ: Her er Line Francks 8 bedste råd til at få solgt din bolig

3. Bor i en gammel præstegård

Efter at have boet en årrække i København sammen med sine kone Dorthe, er Søren Vester flyttet tilbage til Jylland, hvor han oprindeligt stammer fra. Her har han købt en hyggelig gammel præstegård fra 1886 i byen Thiese ved Limfjorden, som han selv prøver at sætte i stand. - Dorthe og jeg tog den beslutning, at vi ville tilbage til naturen og være en del af fællesskabet. Men også tilbage til familien, fortæller Søren Vester i et interview med Billedbladet. På Søren Vesters Instagram-profil kan man også følge med i livet på landet og i hans have og de mange indretningsprojekter.

4. En rigtig dårlig håndværker

Selvom Søren Vester har medvirket i en række boligprogrammer og er indehaver af Vesters Workshop, som tilbyder design, indretning og kreativ løsninger, så er han ikke ferm med en hammer i hånden. Selv siger han, at han ikke er en specielt dygtig håndværker, men at han er en mand med mange idéer og god til at bede om hjælp. - Jeg bor i et hus, jeg selv prøver at sætte i stand, men det meste af tiden ringer jeg rundt og beder om hjælp. Det får jeg så også nogle hug over af mine kammerater: ”Søren Vester, du er sateme så dum. Skal du ikke snart have dig en uddannelse?” Det er værkstedshumor, når det er bedst, fortæller Søren Vester med et stort smil. 

5. Hundetræning er blevet et frirum

Foruden Sørens Vester, hans kone Dorthe og deres to sønner, så tæller familien også en halvandet år gammel finsk laphund ved navn Isa. – Det er vores allerførste hund. Vi lovede opdrætteren, at vi ville gå til hundetræning med hende. Jeg var lidt skeptisk, men nu er jeg fanget i det. Jeg går i Salling Hundeskole, og det er vanvittigt godt. For mig, som er en projekt-mand, så elsker jeg at kaste mig over ”projekt hund”, fortæller Søren Vester i et interview med ugebladet Her & Nu. – Mandag er blevet mit frirum, hvor vi er af sted på et lille hold, og træningen har gjort alt meget lettere, forklarer han. - Jeg behøver ikke have snor på hende, når vi går nede ved vandet, fordi der er et tillidsforhold mellem Isa og mig, siger han og tilføjer, at familiens have dog er hegnet ind af hensyn til områdets råvildt. 

Anbefalet til dig