Sommerhus indretning ideer

Foto: Pernille Enoch Skjul elmåleren med stof, eller byg en slagbænk til køkkenkrogen. Se alle de fine ideer lige her.

DIY: 10 hyggelige ideer til sommerhuset

I sommerhuset skal hyggen være i højsædet, og løsningerne må gerne være hjemmelavede og lidt skæve – men også gerne af den slags, der udnytter pladsen optimalt.

Nøglering fra stranden

1. Nøglering fra stranden

Find en fin hulsten på den lokale strand, og brug den som vedhæng til sommerhusnøglen.

Smal reol på skorstenen2. Smal reol på skorstenen

Udnyt pladsen, og brug siden af skorstenen til en smal reol. Hvis du ikke kan finde en reol, der passer i målene, og ikke selv kan bygge en, kan løse hylder sat op på hyldeknægte gøre det samme. 

LÆS OGSÅ: Haven i sommerhuset: Her er de bedste blomster og planter

Blomstrede stofæsker

3. Blomstrede stofæsker

Lav en stabel fine æsker, der kan bruges til alt fra strandfund til stearinlys eller bare pynte i en sommerhus-vindueskarm. Det eneste du skal bruge, er æsker, stof og tekstillim.

Sådan gør du

Tag låget af, og stil æsken på et stykke stof. Klip rundt om æsken, så stoffet kan nå op om siderne. Kom lim på ydersiden af æskens bund, læg stoffet på, og glat det ud. Klip ind i hjørnerne, som hvis du skulle binde en bog ind, kom lim på æskens sider, og fold først stoffet op om siderne og derefter i enderne. Gentag proceduren med æskens låg.

Skjul elmåleren

4. Skjul elmåleren

Find et fint stykke stof eller en mindre gammel dug eller gardin, og brug det som forhæng foran elmåleren. Sæt først et stykke patentbånd fast i væggen over elmåleren, så det laver en bue. (Patentbånd er et smalt metalbånd med huller, der fås i alle byggemarkeder). Mål hvor bredt og hvor langt stoffet skal være, klip det til, og sy et ombuk langs kanterne, så det ikke trevler, hvis ikke det har en fin blondekant som her. Sæt gardinkroge med klemmer fast for oven i stoffet, og hæng stoffet op på patentbåndet.

Spisehjørne med indbygget bænk

5. Spisehjørne med indbygget bænk

En hjemmebygget bænk kan være en god ide i en spisekrog, fordi der kan sidde flere, og den kan laves på et mål, der passer, så pladsen udnyttes optimalt. Bænken her er bygget af genbrugstræ og lavet, så der også er plads til opbevaring nede i den. Madrassen er ligeledes lavet på mål og med løst stof, der nemt kan vaskes og skiftes.

Tip

Et alternativ til den hjemmebyggede bænk er en slagbænk, der også fås i mange størrelser og har god plads til opbevaring.

Fleksible småborde

6. Fleksible småborde

Brug flere forskellige små borde ved sofahjørnet, og brug evt. mindre skamler som borde også, på den måde kan møblerne have flere funktioner. Skamlen er malet med træmaling i farven 1422 fra Flügger.

Tip

Mal et enkelt bord eller en skammel, for at skabe den rette stemning.

Den uundgåelige opvask

7. Den uundgåelige opvask

I mange sommerhuse er opvasken stadig uden maskine, så der er brug for en god børste og nogen ordentlige viskestykker, der rent faktisk kan tørre – livet er simpelthen for kort til dårlige viskestykker. De klassiske kokkeviskestykker – de hvide med blå tern – er altid gode men derudover er der mange gode bomuldsviskestykker derude. Husk, at de tit bliver bedre efter mange vaske. 

Tip

Opbevar dine opvaskebørser i en fin rustik krukke eller en pæn potte, der passer til sommerhusstilen.

Masser af knager

8. Masser af knager

Der er altid et håndklæde og en morgenkåbe og en hat og et strandnet og et par natbukser … listen er uendelig, især i sommerhuset, og derfor er det en god ide med ekstra meget knageplads, så det hele ikke ender i en rodebunke på gulvet.

Reol med legebord til de mindste

9. Reol med legebord til de mindste

Gør plads til leg ved et lille bord mellem et par bogkasser, og brug pladsen i reolen til opbevaring af legetøjet. Ved det lille bord kan der tegnes, bygges lego, lægges puslespil, så det ikke roder på spise- eller sofabordet.

Sådan gør du

Lav et mellemrum mellem et par bogkasser, og skær en plade til, der passer i dybden. Sæt pladen fast på siderne af bogkasserne, og hvis muligt også på bagkanten, med et par små vinkelbeslag. Mal pladen, så den passer med resten af reolen.

Brændekurve i flere størrelser

10. Brændekurve i flere størrelser

Dels er de flettede kurve jo bare smukke, og dels er det praktisk at have dem i flere størrelser, for de mindre kurve er gode til at hente brændet i ude fra stakken, og de store kan stå fast i stuen med brænde – eller tæpper.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerhus, Kolonihave og Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg