Pengedagbog strikketøj
SPONSORERET indhold

Pengedagbog: Michelle vi hellere ud at rejse end at spise takeaway

26-årige Michelle drømmer om at rejse ud i verden i en campervan. Derfor bliver der tænkt over, hvad der bruges penge på. Men også investeret i bl.a. aktier.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images Grafik: Ditte Breineberg
13. nov. 2020 | Bolig | ALT.dk

Om denne uges pengedagbogsskriver:

 • Navn: Michelle
 • Alder: 26 år
 • Landsdel / by: Midtjylland
 • Job: Vikar, rengøringsassistent
 • Branche: Sygehus
 • Indkomst: Afhængigt af vagter er det alt fra 0 kr. til 32.000 kr.
 • Boligtype: Lejelejlighed
 • Antal beboere i husstanden: 2
 • Husleje: 4.500 inkl. aconto
 • Faste udgifter: ca. 1.000 kr. Det inkluderer bl.a. forsikring, fagforening, licens og fotoklub
 • Rådighedsbeløb: Det er meget varierende
 • Gæld: Ingen gæld
 • Formue: Når faste udgifter automatisk er blevet fordelt ud på de forskellige poster, vurderer jeg, hvor mange penge jeg kommer til at skulle have brug for i løbet af måneden. Dette beløb lader jeg stå på min lønkonto. Resten ryger på en opsparingskonto eller en buffer-konto, som jeg bruger, hvis jeg har en måned, hvor jeg ikke får særlig meget i løn. På min buffer-konto, har jeg to måneders faste udgifter liggende, just in case.

Vi drømmer om at rejse ud i verden i en ombygget varevogn, og det sparer vi op til. Vi skal rejse i ubestemt tid, og dette kræver en stor kapital.

Ved siden af køber vi aktier og leger med dette, da det er nyt for os. Vi håber på, at når/hvis vi kommer hjem fra vores rejse, vil vi kunne få til en lejlighed, så vi kan sidde billigt, mens vi studerer.

Søndag

Kl. 6: Vækkeuret ringer, og jeg snoozer, hvilket jeg burde vænne mig af med… 6.15 ender jeg med at stå op.

Kl. 6.45: Jeg får snøvlet mig afsted på cykel.

Kl. 7: Jeg skal møde på Randers Sygehus, hvor jeg arbejder som rengøringsassistent, og i dag skal jeg på en ny afdeling. Som rengøringsassistent-vikar skal jeg altid stå klar til at kunne tage vagter, for jeg ved aldrig, om jeg har noget arbejde ugen efter. Det var stressende i starten, men efterhånden har jeg lært at leve med det, da jeg har en backup på 2 x månedlige indtægter på bankkontoen.

Kl. 15: Fri, fri, fri. Jeg skal hjem og slappe af og læse i en god bog, da vejret ikke er til andet. Da jeg kommer hjem, har min kæreste gjort rent og ryddet op – skønt at komme hjem til. Vi sætter os sammen i sofaen og læser i hver vores bog.

Kl. 17: Vi skal finde på noget aftensmad samt mad til i morgen. Køleskabet er ret tomt efter den forgangne uge, der var travl, så der købte vi ind løbende. Det er en dårlig vane, vi har fået, da det bliver til nogle dyre små-køb i Aldi. Vi ender med at spise en sund aftensmad bestående af kylling og broccoli.

Kl. 21: Aftensmaden er spist, og opvasken er klaret. Vi løber den kommende uge igennem med vores fælles analogkalender, hvori vi skriver, hvad vi hver især skal, og hvad der skal gøres herhjemme.

Kl. 21.45: Vi hopper i seng med hver vores bog og slukker lyset en halv time senere.

Søndagens forbrug: 0 kr.

Mandag

Kl. 5: Vækkeuret ringer første gang, men jeg snoozer til kl. 5.15. Jeg skal igen i dag på arbejde som rengøringsassistent på Randers Sygehus, og i dag møder jeg kl. 6.

Kl. 5.45: Jeg kysser min kæreste farvel, han skal også møde på arbejde kl. 6. Efter den her uge har vi ferie, så det er vores motivation denne mandag morgen.

Kl. 7.45: Jeg er godt i gang med arbejdet, men jeg tæller hver en time. Timelønnen deler jeg ud på aktier, opsparing og vores kommende rejse i mine tanker. Mit tankemylder bliver afbrudt, da min chef ringer og spørger, om jeg kan tage en anden vagt senere på dagen, så jeg har fri kl. 20.00 og ikke 13.30 som oprindeligt. Efter lidt betænkningstid siger jeg ja tak til vagten, da de ekstra penge vil gøre godt på opsparingen.

Jeg har læst Pernille Wahlgrens bog Investér i livet – Køb aktier og bliv fri, hvor hun skriver, at man ikke skal bruge hele livet på at arbejde, men hvis man har brug for at tjene lidt ekstra for at kunne realisere sine fremtidsdrømme, kan det være en god idé at tage noget ekstra arbejde i en periode. Jeg har jo heller ikke et sikkerhedsnet på 37 timer om ugen.

Kl. 10.00: Jeg spiser havregryn med mælk – købt på tilbud – og går bagefter over i en anden afdeling, da vi har rokering.

Kl. 12.30: Jeg har pause, så jeg smører en madpakke, der som så ofte består af rugbrød med noget pålæg – alt sammen købt på tilbud. Jeg køber aldrig noget i kantinen.

Kl. 20: Endelig har jeg fri, og jeg cykler hjem i det dejligste vejr med podcasten Millionærklubben i ørene. Det er en god podcast, som giver inspiration til kommende aktiekøb. Da jeg kommer hjem, har min kæreste opvarmet noget suppe til mig, og vi rykker lidt rundt i kalenderen, fordi jeg har arbejdet over i dag.

Kl. 21.30: Jeg går i seng, for i morgen venter endnu en 14 timers vagt fra kl. 6 til 20. Bogen Investér i livet – Køb aktier og bliv fri ligger ved siden af mig og minder mig om, hvad jeg drømmer om.

Mandagens forbrug: 0 kr.

Tirsdag

Kl. 6 – 20: Dagen er identisk med i går. På min lange vagt får jeg lyttet til en del podcasts om investering, og jeg kigger lidt på vores aktier samt kommende køb i mine pauser.

Kl. 20.00: Dagens arbejde er slut, og min kæreste har købt lidt brød til mig, da jeg er ved at løbe tør. Fryseren er også ved at være tom, men vi skal helst have tømt den og køleskabet, da vi skal på ferie, og jeg går med en drøm om at få afrimet fryseren, imens vi er væk. Vi er gode til at købe madvarer på tilbud og fylde fryseren – måske lidt for gode, da det ikke er altid, at lågen kan lukkes. 

Kl. 20.30: Jeg bestiller en bil på GoMore til vores ferie, da den første udlejer er sprunget fra. Prisen på bilen er 1.300 kr. for en uge, hvilket er ok. Min kæreste og jeg splitter. Jeg får også skrevet til et parkeringsselskab, da vi fik en parkeringsafgift på 800 kr., da vi var i biografen, selvom det skulle have været gratis, men lad os se, om de svarer på min henvendelse.

Tirsdagens forbrug: 660 kr.

Onsdag

Kl. 5: Vækkeuret ringer, og jeg snoozer endnu engang. Vi er trætte – meget trætte.

Kl. 5.45: Jeg cykler afsted på job. I dag varer dagen kun til 13.30.

Kl. 13.30. Jeg har det sædvanlige med; havregryn, havremælk, vand i min egen vandflaske og rugbrød med pålæg. SPAREMODE!

Kl. 9.15: I pausen får jeg en mail om, at de gerne vil betale parkeringsafgiften på 800 kr. tilbage – tak for det! Jeg tjekker op på mine aktier – det er en fin dag i dag.

Kl. 13.30: SÅ HAR JEG FRI! Jeg skal skynde mig hjem, da jeg skal til frisør og have ordnet mine bryn. Det koster 135 kr. Derefter henter jeg mine briller, som har været til reparation. Det koster mig 500 kr. Jeg cykler ned i byen.

Kl. 15.30: Inden jeg skal mødes med en veninde, har jeg været på biblioteket og låne bogen 4-timers arbejdsuge af Timothy Ferriss, som jeg har fået anbefalet. Jeg når også i genbrugsbutikken for at finde strikkepinde, da jeg gerne vil lære at strikke til mig selv, venner og familie, så de kan få hjemmelavede gaver. Jeg finder et sæt til 10 kr. og kigger lidt på andre ting og tøj, men vælger at springe over, da jeg synes, at jeg har nok i klædeskabet. I en garnbutik køber jeg en garnnøgle til 15 kr., hvilket jeg faktisk synes er dyrt.

Min veninde og jeg havde talt om at mødes hjemme hos én af os for at drikke kaffe og spise lidt mad, som vi pleje at gøre, eller om vi skulle prøve for en gang skyld at sidde på café og snakke. Det er det sidste, som vi vælger, og vi går på café, hvor vi sidder udenfor og drikker en kop kakao til 40 kr.

Kl. 16.30: Vi beslutter os for at kigge på mad (på mobilen), og min veninde har fundet et sted, hvor vi kan købe en slags sweetdeal. Det vælger vi at gøre. Jeg spiser derfor en usund burger med pommes fritter - men det smagte nu meget godt. Prisen for denne er 41 kr.

Kl. 18: Efter maden går vi en lille tur i byen og ender på biblioteket igen, hvor min veninde forsøger at lære mig at strikke.

Kl. 19: Vi siger farvel, og jeg vender snuden hjem. En fantastisk hyggelig dag, hvor jeg også har lært noget nyt

Kl. 19.20: Jeg er alene hjemme og gør klar og pakker til dagen efter. Jeg koger nogle æg til de kommende dage, så jeg ikke skal tænke på det, og så sætter jeg mig ind i stuen, hvor jeg forsøger at forstå mit nye hjemmearbejde (at strikke).

Kl. 20.30: Min kæreste kommer hjem. Vi snakker lidt om dagen, går i seng og læser en bog. Omkring 21.30 sover vi begge.

Ondagens forbrug: 741 kr.

Torsdag

Kl. 5: Vi kender efterhånden rutinen: Snooze. Op. Afsted kl. 5.45. I dag har jeg igen fri kl. 13.30. Jeg skulle egentlig have været til fysioterapeut i dag, men det er blevet aflyst.

Kl. 11.30: Er der frokost, men jeg har glemt mine æg og mit rugbrød. Så i dag står den bare på en kedelig dåse tun.

Kl. 13.30: Jeg har fri, og jeg har endnu engang brugt min timeberegner (hjernen) til at motivere mig selv i kroner og ører med, hvad jeg kan lægge til side til min opsparing, når dagen er omme. Jeg ringer til min far, og spørger, om jeg må komme forbi i dag.

Kl. 14.30: Inden jeg bliver hentet, tager jeg en kylling op af fryseren, så den kan tø op. Min kæreste vil lave suppe og tarteletter på den. Vi har inviteret hans familie på besøg fredag aften. Jeg bliver hentet af min far. Jeg får besøgt min kære mormor og udpeget kommende uldtrøjer, som min mor gerne må strikke til mig. Jeg får også lidt hjælp med operation: “lær at strikke”. Efter aftensmad bliver jeg kørt hjem.

Kl. 20.15: Jeg får vendt dagen med min kæreste. Vi hører musik, danser og glæder os til, at vi snart har ferie!

Kl. 21.15: Vi kigger lidt på mobilen inden, vi går i seng. Vi har fundet en bil, som vi skal se på lørdag – vi glæder os og håber, at den kan bruges til vores drømmerejse!

Torsdagens budget: 0 kr.

Fredag

Kl. 5: SNOOZE!!!! Sidste arbejdsdag inden ferien. Vi kan snart få lov til at sove længe, hvile ud og bare være til stede.

Kl. 5.45 cykler jeg på job.

Kl. 6: Arbejdsdagen begynder, og jeg tæller hvert eneste minut til, jeg har fri.

Kl. 13: Jeg har fri og skal hjem og vaske tøj. Det koster 30 kr. Derefter pakke, gøre rent og støvsuge. Vi har lejet et sommerhus på Fyn, så vi skal langt væk fra dagligdagen. Vi glæder os!

Kl. 15.30: Jeg bliver hentet af min mor, for jeg skal med hende i banken og sætte nogle penge ind på en konto efter en fødselsdag, som jeg har holdt.

Kl. 16: Hjemme igen, og min kæreste er også kommet hjem. Han er gået i gang med tarteletterne. Suppen er kommet på frost, så den spiser vi selv en anden gang. Min kæreste har handlet ind til i aften og til i morgen. Det blev 86 kr., da vi havde det meste i køleskabet i forvejen.

Kl. 18.30: Gæsterne kommer, og de har medbragt ferievin – det er altid dejligt. Vi hygger os gevaldigt!

Kl. 22.00: Gæsterne tager hjem, vi får ryddet op og smider os på sofaen. Vi ser en god film, falder i søvn og vågner omkring kl. 00.00 og går i seng.

Fredagens budget: 116 kr.

Lørdag

Kl. 7: Vækkeuret ringer, og det er dejligt at kunne sove lidt længe. Jeg står op, henter vasketøj og får pakket det sidste. Imens jeg pakker mad fra køleskabet, som vi skal have med, cykler min kæreste ud efter den bil, som vi har lejet.

Kl. 11: Mine forældre ankommer i deres bil. Vi skal sammen til Vestjylland og kigge på en mulig campervan, og vi har brug for mine forældres ekspertise. Inden vi forlader Randers, får jeg hentet noget garn hos en veninde, for jeg skal hækle en uro til min kommende niece.

Kl. 12: Vi kører fra Randers.

Kl. 14: Så er der frokost. Min mor har medbragt hjemmelavede boller, rugbrød og kage. De har taget kaffe med og lidt pålæg. Vi har medbragt æg og pålæg. Vi sidder på en rasteplads udenfor Herning, vejret er dejligt, og vi hygger os. Efter en lille pause kører vi videre.

Kl. 15.30: Vi ankommer til stedet, hvor vi skal se på bil. Vi får prøvekørt den og snakket om pris. Nu skal vi have undersøgt, hvad det vil koste os at få småtingene lavet. Vi kører derfra med håb og glæde i maven.

Kl. 16.15: Vi kører forbi Lidl og Rema og handler ind til aftensmaden, inden vi kører mod Fyn. Mine forældre følger med, de overnatter hos os fra lørdag til søndag. I Lidl passer prisen og det kød, som vi havde valgt, ikke sammen, så vi vælger at få det byttet og kører over til Rema 1000 og får det næsten 30 kr. billigere.

Kl. 19: Vi ankommer til Middelfart og til det super flotte og dejlige sted, vi har lejet. Vi tømmer bilerne og pakker ud. Imens laver min kæreste lækker lasagne. Natten falder på, vi spiller spil, drikker øl og vin og har det bare skønt! Nu er det ferie!

Lørdagens forbrug: 147 kr.

Penge brugt lørdag: (Benzin - der er ikke blevet tanket endnu) mad: 147kr., da vi havde meget med hjemmefra, som alligevel skulle bruges (bl.a. grøntsager og lasagneplader)

Ugens forbrug

Det har været en dyr uge. Normalt bruger vi samlet omkring 500 kr., og det er inkl. mad. Men der har været et par tunge poster, som leje af bil hos GoMore og reparation af briller.

pengedagboeger_michelle_breakdown.jpg