Hæklede græskar pyntegræskar halloween
SPONSORERET indhold

Nemt og hurtigt: Sådan hækler du et græskar til halloween

Hækl fine græskar der holder som pynt til Halloween eller hele året. Græskarrene kan pynte smukt i en krans, i et fad eller blot som bordpynt.

Af:: Rikke Bjurstrøm Foto: Rikke Bjurstrøm
28. sep. 2021 | Håndarbejde | Hjemmet

Hæklede græskar

Hæklede græskar med riller

Materialer: Garnrester, hæklenål passende til garnet og fyldevat.

Græskarrene hækles som firkanter der sys sammen, så du kan hækle lige den størrelse du ønsker. Her er hæklet firkanter i følgende størrelser: det store hvide græskar 11 x 20 cm, det store orange er 11 x 24 cm, det lille rødbrune 7,5 x 13 cm, det sennepsgule 9 x 16 cm og det lille hvide 9 x 13 cm.

Slå et antal lm op passende til ønsket størrelse, hækl frem og tilbage med fm kun i bagerste m-lænke, til ønsket størrelse og hækl arb sammen med opslåningskanten med fm i begge m-lænker. Brug trådenden til at ri rundt i kanten, og stram til, så hullet lukkes. Put fyld i, og ri og stram til i den ende også. Stik nålen tværs gennem bolden i midten og stram lidt til. Hvor stramt bestemmer du selv, græskaret bliver fladere jo mere der strammes. Gør dette to – tre ganger og fest tråden.

Stilk: Lav en magisk ring, og hækl fra 4-6 fm i ringen (afhængig af græskarets størrelse), med en lang garnende eller hækl 2 lm og hækl 4-6 fm i 1. lm. Hækl derefter fm rundt i spiral, til ønsket længde og tag 1 m ind på de sidste omg, så den bliver lidt tyndere i toppen. Luk af, og brug tråden til at sy hullet i toppen til. Brug opslagstråden til at sy den fast på græskaret. Til de mindste græskar hækles 5-6 lm og 1 rk fm i lm-kæden.

Hæklet græskar
Græskarrene med riller hækles som firkanter, der bare skal sys sammen.
Hæklet græskar
Græskarrene hækles rundt som en bold, sporerne laves til sidst, ved at trække ri-tråde igennem arbejdet.

Hæklede græskar i fastmasker

Materialer: Garnrester, hæklenål passende til garnet og fyldevat.

Start med en magisk ring og hækl 7 fm i ringen, eller hækl 2 lm og hækl 7 fm i 1. lm. Hækl fm rundt i spiral.

Næste omg: Hækl 2 fm i hver m = 14 m. 3. omg: Hækl 2 fm i hver m = 14 m. Tag derefter ud i hver 3. m, til græskaret har en ønsket diameter. Hækl derefter rundt, til lidt før ønsket højde. Til det store hvide græskar på billedet er der hæklet 19 omg i alt, og taget ud i 6. Tag derefter ind i hver 3. m, til hullet har en diameter på et par cm, put fyldet i, forsæt indt så længe det er muligt, og sy hullet til. Træk tråden hele vejen igennem græskaret i midten, stram lidt til, så græskaret får en lidt fladere facon, og hæft. Sy sporene i græskaret ved at ri 4 tråde hele vejen rundt om græskaret og stramme dem lidt til.

Stilk: Lav en magisk ring, og hækl fra 4-6 fm i Græskarrene hækles rundt som en bold, sporerne laves til sidst, ved at trække ri-tråde igennem arbejdet. Brug garnresterne ringen (afhængig af græskarets størrelse), med en lang garnende eller hækl 2 lm og hækl 4-6 fm i 1. lm. Hækl derefter fm rundt i spiral, til ønsket længde og tag 1 m ind på de sidste omg, så den bliver lidt tyndere i toppen. Luk af, og brug tråden til at sy hullet i toppen til. Brug opslagstråden til at sy den fast på græskaret. Til de mindste græskar hækles 5-6 lm og 1 rk fm i lm-kæden.

Hæklede græskar på krans.
Kransen med græskar kan både pynte på bordet og på døren.
Hæklede græskar i fad.
Hæklede græskar i fad.

Anbefalet til dig