-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Saftige æbleboller med spelt
Æblerne gør bollerne dejligt saftige, og så har de en skøn sødme og velkrydret smag af kanel og kardemomme. Tip: I stedet for speltflager kan du bruge grovvalsede havregryn.
10 stk
Total:35 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- 100 g smør
- 1 dl mælk
- 1 dl tykmælk eller yoghurt naturel
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk stødt kardemomme
- 2 spsk rørsukker
- 2 tsk groft salt
- 200 g revet æble
- 75 g speltflager
- 100 g hvidt fuldkornshvedemel
- ca. 300 g hvedemel
- speltflager til drys
Sådan gør du:
- Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål sammen med tykmælk og opløs gæren heri. Tilsæt æg, krydderier, sukker, salt, groft revet æble og speltflager. Tilsæt hvid hvede og ælt dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter på en røremaskine, til den har konsistens som en tyk grød. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 2 timer.
- Dyp en stor ske i koldt vand og form skødesløst dejen til 10 boller. Vend dem forsigtigt i speltflager og læg bollerne på et stykke bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm. Når ovnen er varm løftes bagepapir med boller forsigtigt over på den varme bageplade. Bag bollerne i 10 minutter. Sænk varmen til 225 grader og bag yderligere 10 minutter. Sluk for ovnen og lad bollerne stå i 5 minutter, før de tages ud og afkøles på en bagerist.