-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Æblebradepandekage med flødeostglasur
Der er masser af æbler i denne dejlige og saftige kage – og på toppen er der er let og cremet glasur lavet af flødeost og flormelis. Den skønne æblekage er nem at tage med til kagesultne kolleger eller fx. klassens time og vil selvfølgelig også gøre sig godt på kagebordet derhjemme. Her får du opskriften på den lækre æblekage med cream cheese topping:
1 kage
Total:45 minutter
Kage:
- 3 æg str. L
- 250 g sukker
- 100 g farin
- 2 tsk. vaniljesukker
- 125 g smeltet smør
- 1¼ dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
- 275 g hvedemel (gerne kagemel)
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. salt
- ¾-1 kg æbler
- 1 spsk. citronsaft
- 100 g valnøddekerner
- 125 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- 75 g blødt smør
- evt. 50 g valnøddekerner
Sådan gør du:
- Kage: Pisk æg, sukker, farin, vaniljesukker, smeltet smør og olie sammen i en skål.
- Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Bland det i de våde ingredienser.
- Skræl og udkern æblerne, skær dem i små stykker, og vend dem med citronsaft. Hak valnødderne groft.
- Bland æbler og valnødder i dejen, og bred den ud i en bradepande (22 x 30 cm) foret med bagepapir eller smurt med smør.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen til afkøling på en rist.
- Tag kagen ud af formen efter 20-30 min.
- Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen.
- Smør glasuren over den afkølede kage, og pynt evt. med hakkede, ristede valnøddekerner.
- Skær kagen i kvadratiske eller aflange stykker.