-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Æbletærte med marcipanfyld
Æbletærte er altid et sikkert hit! Prøv denne version med med marcipanfyld og server med en klat iskold flødeskum.
10 personer
Ingredienser
- 225 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 75 g flormelis
- 150 g koldt smør
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
- 100 g revet marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 stort æg
- 3-4 mellemstore syrlige æbler i tynde både
Sådan gør du:
- Smør en tærteform med løs bund.
- Bland mel, mandelmel og flormelis i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det med melet, til du har en blanding, som ligner grov rasp.
- Tilsæt æggeblommer, og ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet. Pak den ind i film, og læg den på køl i 30-45 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm, og læg den over i formen. Tryk forsigtigt siderne ind, og fjern overskydende dej. Prik med en gaffel i bund og sider, og bag den i 12-15 minutter, til den er let gylden.
- Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af.
- Imens bunden bager, laves marcipancremen ved at piske marcipan med smør og sukker til en luftig masse. Tilsæt ægget, og pisk yderligere et øjeblik, til massen er ensartet.
- Fordel cremen over bunden, og læg æblebådene ovenpå.
- Bag tærten ved 180 grader i midten af ovnen i 30 minutter. Tag tærten ud, og lad den køle af, før den tages ud af formen.