Cupcakeis med hjemmelavet nougat

Cupcakeis med hjemmelavet nougat

Trænger du til noget sødt på en varm sommerdag, så prøv denne herlige iskage med skøn knasende nougat.

10 stk.

Ingredienser

  • Hjemmelavet hård nougat:
  • 100 g hakkede mandler
  • 100 g sukker
  • Is:
  • 6 past. æggeblommer (3 bægre)
  • 90 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ l piskefløde
  • evt. 50 g røde cocktailbær
  • Pynt:
  • flødeskum, cocktailbær og lidt hjemmelavet nougat

  1. Rist mandlerne på en tør pande. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde til det er gyldent, og kom de lune mandler i.
  2. Smør massen ud på bagepapir. Lad det stivne. Knus den hårde nougat med en kagerulle, eller giv det en kort tur i foodprocessoren.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekornene i. Kom fløden i. Pisk det til cremet skum.
  4. Vend det meste af den hårde nougat og evt. hakkede cocktailbær i ismassen. Kom massen i muffinformene.
  5. Træk en stor frysepose over, og frys isen min. 4 timer. Pynt med flødeskum, cocktailbær og hjemmelavet nougat.