-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
De lækreste 'gammeldags' fastelavnsboller med syltetøj og creme - se her, hvordan du selv bager fastelavnsboller.
Ingredienser
- Bolledej:
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 4 spsk. sukker
- 1 tsk. revet usprøjtet
- citronskal
- 1 æg
- 200 g blødt smør
- ca. 400 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Kagecreme:
- 1 æggeblomme
- ¾ spsk. majsstivelse
- 1¼ dl mælk
- ¾ spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. smør
- Desuden:
- 1 dl hindbærsyltetøj
- Pynt:
- glasur rørt af 4 dl flormelis, ca. 4 spsk. kogende vand og evt. levnedsmiddelfarve
- Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
- Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet.
- Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær 18-20 firkanter ud. Pensl dem med sammenpisket æg. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
- Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
- Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne. Rør glasuren sammen, og smør den på bollerne.