-
Rasmus' hårde tid på "Forræder"-slottet: Blev en anden
-
"Forræder"-Rasmus afslører: Ét mord var værre end alle de andre
-
Ikke set på tv: Rasmus afslører detaljer om konklavet
-
”De forstod slet ikke, at jeg ikke ville arbejde 60 dage uden løn”
-
“Forræder”-Stefan afslører: Har fået en udenlandsk flirt
-
Vidste du det? Her er Line Kirstens kendte mand
-
Dét fortyder Havshen i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Havshens verden faldt sammen
-
Marie Watson fik en skummel besked: Sådan blev hun tilbudt “Forræder”
-
Her er Signe Kraghs private kærlighed
-
Så meget får deltagerne i løn for at være med i "Forræder"
-
Emil Lange skal giftes

Gulerodskage med havtorn
De søde gulerødder, de syrlige og saftige havtorn og de sprøde græskarkerner gør hver eneste bid til en fornøjelse, og den friske flødeosteglasur er prikken over i'et.
1 kage
Total:45 minutter
Kage:
- 250 g kagemel (eller alm. hvedemel)
- 1½ tsk. natron
- 1½ tsk. bagepulver
- 1½ tsk. stødt kanel
- 1 tsk. salt
- 3 æg
- 200 g sukker
- 150 g farin
- 100 g smeltet smør
- 1 dl koldpresset mild olie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
- 275 g revet gulerod
- 125 g havtorn (friske eller frosne)
- 75 g græskarkerner
- 10 g smør
- 2-3 spsk. mel
- 125 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- 75 g blødt smør
- 50 g havtorn (friske eller optøede)
- 25 g græskarkerner
SÅDAN GØR DU
Sådan gør du:
- Kage: Sigt mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen.
- Pisk æggene sammen med sukker, farin, smør og olie. Tilsæt de tørre ingredienser.
- Rør groft revne gulerødder, havtorn og græskarkerner i dejen.
- Til formen: Smør en kageform (1½ liter) grundigt med smør, og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud, og fyld dejen i formen.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt.
- Sæt den til afkøling på en rist, og vend den ud af formen efter ca. 15 min. Hvis den ikke slipper, så lad den stå i formen 15 min. mere.
- Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen. Læg glasuren på kagen med en ske, og pynt med havtorn og græskarkerner.