Tip
Brug faste og lidt syrlige æbler. På den måde får du hele karamelliserede æblestykker i stedet for æblemos. Det giver lidt mere bid i kagen og lidt ekstra syrlig smag.
Lav selv butterdejen til din tarte tatin
Butterdej kan være en drilsk størrelse, og derfor kan vi sagtens forstå, at du vælger at købe den fra supermarkedet. Det er nemt, og du kan dermed lægge alt dit fokus på den lækre fyld.
Har du alligevel mod på at kaste dig over butterdejen, så kræver det faktisk ikke mange ingredienser. Ofte skal du blot bruge:
Laver du din egen butterdej, kan du også sige, at din tarte tatin er hundrede procent hjemmebagt, hvilket er meget imponerende. Så kast dig endelig ud i det. Måske er du et naturtalent.
Tarte tatin: Den franske delikatesse
Tarte tatin er en skøn æbletærte med oprindelse i Frankrig. Der findes flere forskellige udlægninger om, hvordan tærten er komme til, hvor én lyder på, at to franske søstre ved en fejl kom til at vende tærten på hovedet. En anden udlægning lyder på, at tarte tatin-opskriften stammer fra en greves kok. Begge versioner viser, hvad der er specielt bemærkelsesværdigt ved kagen - nemlig at den vender på hovedet, og at den er en fransk delikatesse i dag.
Bager du din egen tarte tatin, kan du bringe lidt af Frankrig hjem i din egen stue. Du får både en lækker tærte og en sjov historie, du kan viderefortælle til dine gæster.