
Laksefrikadeller
Steg en stor portion gode fiskefrikadeller, så har du både til madpakker og aftensmad.
(ca. 36 frikadeller)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 750 g laksefilet
- 500 g lyssej- eller torskefilet
- 2-3 tsk groft salt
- 1 løg (finthakket)
- 100 g rasp (eller mel)
- 2-3 æg
- ca. ½ liter fløde eller mælk
- salt og peber
- smør og olie til stegning
- Hak de to slags fiskgroft i en foodprocessor, eller bed fiskehandleren om at hakke dem. Rørdet hakkede fisk sejt med salt og rør løg ograsp i. Tilsæt først æg-gene og derefter væsk-en lidt ad gangen. Krydr med rigeligt friskkværnetpeber og sæt farseni køleskabet i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 graderog varm en pande med smør og olie. Form farsen til frikadeller (dyp skeen i et glas koldt vand hver gang) og brun dem på panden ved god varme et par min. på hver side.
- Flyt dem over på en bageplademed bagepapir, og gentag med resten af farsen. Bag frikadellerne i ovnen ca. 8 min. – til de er gennemvarme.
- Tag dem ud og lad dem afkøle. Læg dem på enmetal- eller plastbakke, dæk med frysefilm, og frys dem. Pak de frosne frikadeller i fryseposer, så er det nemt at tagedet ønskede antal op.
- Lad de frosne frikadellertø op natten over i køleskabet. Nyd dem kolde i madpakken, eller varm dem igennem på en pande med lidt smør eller i ovnen.