Melonsorbet
Meloner er noget af det bedste, du kan servere i sommervarmen.Det giver væske og kan erstatte noget af alt det vand, vi skal drikke – og så smager det bare dejligt.
4 personer
Ingredienser
- 400 g vandmelonkød uden kerner
- 200 g jordbær
- Sukkerlage:
- 1 1/2 dl vand
- 1 dl sukker
- 4 spsk. citronsaft
- Desuden:
- 1 1/2 æggehvide, pasteuriseret, svarer til 1 af de små bægre
- 2 spsk flormelis
- Kog vand, sukker og citronsaft sammen5 min. Afkøl.
- Kom vandmelon og jordbær i en foodprocessoreller blender sammen med sukkerlagen.Miks det sammen.
- Pisk æggehviderne stive med flormelis,og vend dem i melon/jordbærblandingen.Frys det til is i en fryseegnet beholder. Røri blandingen nogle gange under indfrysningen.Du kan også fryse sorbeten i en ismaskine.Server sorbeten skåret i skriver elleri portionsglas.