Melonsorbet

Melonsorbet

Meloner er noget af det bedste, du kan servere i sommervarmen.Det giver væske og kan erstatte noget af alt det vand, vi skal drikke – og så smager det bare dejligt.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g vandmelonkød uden kerner
  • 200 g jordbær
  • Sukkerlage:
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 4 spsk. citronsaft
  • Desuden:
  • 1 1/2 æggehvide, pasteuriseret, svarer til 1 af de små bægre
  • 2 spsk flormelis

  1. Kog vand, sukker og citronsaft sammen5 min. Afkøl.
  2. Kom vandmelon og jordbær i en foodprocessoreller blender sammen med sukkerlagen.Miks det sammen.
  3. Pisk æggehviderne stive med flormelis,og vend dem i melon/jordbærblandingen.Frys det til is i en fryseegnet beholder. Røri blandingen nogle gange under indfrysningen.Du kan også fryse sorbeten i en ismaskine.Server sorbeten skåret i skriver elleri portionsglas.