
SPONSORERET indhold
Sund dessert: Gammeldags æblekage på en helt ny måde
Gammeldags æblekage kan sagtens laves i en sundere version. Denne version er lavet med sprød top af pumpernickel og flødefraiche, som er friskere i smagen end flødeskum.
Gammeldags æblekage til 4 personer |
Total: 45 min
Ingredienser
- 750 g æbler f.eks. gråsten
- 125 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 200 g pumpernickel
- 1 dl piskefløde
- ½ dl cremefraiche 9%
Næringsindhold
-
Energi pr. person:410 Kcal
-
Fedt:4 %
-
Protein:70 %
-
Kulhydrat:26 %
Sådan gør du:
- Skræl æblerne, halver og fjern kernehus. Skær æblerne i små tern, skyl dem godt og kom dem i en gryde med det vand, som hænger ved.
- Kog æblerne under låg ved svag varme til en mos. Tilsæt sukker og vaniljekorn og vend godt rundt. Tag gryden af varmen og afkøl æblemosen.
- Rist pumpernickel og smuldr det groft. Pisk fløden til tyk skum og vend med creme fraiche. Fordel æblemos i 4 glas. Top med pumpernickel og flødefraiche.