Gammeldags æblekage
SPONSORERET indhold

Sund dessert: Gammeldags æblekage på en helt ny måde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gammeldags æblekage kan sagtens laves i en sundere version. Denne version er lavet med sprød top af pumpernickel og flødefraiche, som er friskere i smagen end flødeskum.

Af: Lone Kjær Foto: Anders Schønnemann
01. sep. 2020 | Mad | Fit living
Gammeldags æblekage til 4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

  • 750 g æbler f.eks. gråsten
  • 125 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 200 g pumpernickel
  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl cremefraiche 9%

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    410 Kcal
  • Fedt:
    4 %
  • Protein:
    70 %
  • Kulhydrat:
    26 %

Sådan gør du:

  1. Skræl æblerne, halver og fjern kernehus. Skær æblerne i små tern, skyl dem godt og kom dem i en gryde med det vand, som hænger ved.
  2. Kog æblerne under låg ved svag varme til en mos. Tilsæt sukker og vaniljekorn og vend godt rundt. Tag gryden af varmen og afkøl æblemosen.
  3. Rist pumpernickel og smuldr det groft. Pisk fløden til tyk skum og vend med creme fraiche. Fordel æblemos i 4 glas. Top med pumpernickel og flødefraiche.

Anbefalet til dig