Æbleboller
Foto: Tina Borgsmidt Lækre æbleboller med rosiner.

Lækre æbleboller med rosiner

Prøv opskriften på disse lækre æbleboller med rosiner, som smager skønt med smør og en god brie.

printer Print
plate 15 stk.

100 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
100 g revet æble
50 g rosiner
50 g sukker
1 tsk. salt
1 æg
200 g fuldkornshvedemel
ca. 375 g hvedemel

Desuden:

1-2 æbler til pynt
1 sammenpisket æg til pensling
3-4 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og tilsæt mælken. Når det er lunkent, røres gæren ud heri.
  2. Tilsæt æble, rosiner, sukker, salt og æg. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen sammen.
  3. Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket.
  4. Form 15 dråbeformede boller, og lad dem efterhæve 15 min. på bagepapir på en bageplade.
  5. Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblet. Skær æblet i tynde både. Tryk en æblebåd ned i hver bolle. Pensl med æg, og drys med perlesukker.
  6. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 15-18 min. på midterste ovnribbe.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Boller, Æble, Madpakke og Bageopskrifter