SPONSORERET indhold
Lækre æbleboller med rosiner
Prøv opskriften på disse lækre æbleboller med rosiner, som smager skønt med smør og en god brie.
15 stk.
Ingredienser
100 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
100 g revet æble
50 g rosiner
50 g sukker
1 tsk. salt
1 æg
200 g fuldkornshvedemel
ca. 375 g hvedemel
Desuden:
1-2 æbler til pynt
1 sammenpisket æg til pensling
3-4 spsk. perlesukker
Sådan gør du:
- Smelt smørret, og tilsæt mælken. Når det er lunkent, røres gæren ud heri.
- Tilsæt æble, rosiner, sukker, salt og æg. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen sammen.
- Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket.
- Form 15 dråbeformede boller, og lad dem efterhæve 15 min. på bagepapir på en bageplade.
- Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblet. Skær æblet i tynde både. Tryk en æblebåd ned i hver bolle. Pensl med æg, og drys med perlesukker.
- Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 15-18 min. på midterste ovnribbe.