Albondigas – kødboller i tomatsauce

Foto: Line Thit Klein Albondigas – kødboller i tomatsauce

Albondigas – kødboller i tomatsauce

Albondigas – kødboller i tomatsauce

En klassisk tapasret eller den spanske version af frikadeller til aftensmad.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4 Person(er)
Ingredienser

Kødboller:
400 g hakket kalve- eller oksekød
3 fed hvidløg, revet
1 løg, revet
1 spsk rosmarin, finthakket
1 æg
2 tsk salt
2-3 spsk majs- eller hvedemel

Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g modne tomater, grofthakkede
1 tsk stærk paprika
salt og peber

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til farsen sammen, og lad den trække, mens du tilbereder tomatsaucen.

Varm olien op i en gryde, og tilsæt løg og hvidløg. Sautér ved mellemvarme, til løgene er bløde, men uden de tager farve. Tilsæt tomater og paprika. Lad saucen simre ca. 10 min, og smag den så til med salt og peber.

Sæt ovnen på 200 grader. Hæld saucen op i et ildfast fad. Tril kugler af farsen, og læg oveni tomatsaucen. Bag kødbollerne i ovnen ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Gambas al ajiolo - rejer i hvidløg med ærter

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tapas