Opskrift på lækre asiatiske fiskefrikadeller
De krydrede thaideller er en god variation til klassiske fiskefrikadeller. Her er de serveret med en thai-inspireret agurkesalat og en spicy dip.
Ingredienser
600 g fisk, f.eks. rødspætte, torsk,
kuller eller laks
2 æg
1 spsk friskrevet ingefær
saft af ½ lime
1-3 tsk gul karrypasta
kokosolie til stegning
salt og friskkværnet peber
AGURKESALAT:
1 agurk
1 rødløg
1 rød chili
1 håndfuld koriander
DRESSING:
saft af 2 lime
2 spsk eddike
2 spsk sød chilisauce
DIP:
2 dl mayonnaise
1 spsk karrypasta
Sådan laver du asiatiske friskefrikadeller
Kør alle ingredienserne til farsen på foodprocessoren eller få fiskehandleren til at hakke den for dig. Form farsen til små frikadeller og steg dem på panden i kokosolie. Flæk agurken på langs, fjern kernerne i midten med en ske og skær agurken i tern. Hak løget og chilien fint og bland dem med agurketernene og finthakket koriander. Rør en dressing af limesaft, eddike og sød chilisauce. Kom den over salaten og lad salaten marinere i en times tid inden servering. Rør mayonnaisen med karrypasta, og du har en god stærk dressing, der fungerer fint som dip til dellerne.