Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Thai fiskedeller
Fiskefrikadeller med et twist.

Thai fiskedeller

Opskrift på lækre asiatiske fiskefrikadeller

De krydrede thaideller er en god variation til klassiske fiskefrikadeller. Her er de serveret med en thai-inspireret agurkesalat og en spicy dip.

plate Asiatiske fiskefrikadeller til 4 personer
printer Print

600 g fisk, f.eks. rødspætte, torsk,
kuller eller laks
2 æg
1 spsk friskrevet ingefær
saft af ½ lime
1-3 tsk gul karrypasta
kokosolie til stegning
salt og friskkværnet peber

AGURKESALAT:

1 agurk
1 rødløg
1 rød chili
1 håndfuld koriander

DRESSING:

saft af 2 lime
2 spsk eddike
2 spsk sød chilisauce

DIP:

2 dl mayonnaise
1 spsk karrypasta

Sådan laver du asiatiske friskefrikadeller

Kør alle ingredienserne til farsen på foodprocessoren eller få fiskehandleren til at hakke den for dig. Form farsen til små frikadeller og steg dem på panden i kokosolie. Flæk agurken på langs, fjern kernerne i midten med en ske og skær agurken i tern. Hak løget og chilien fint og bland dem med agurketernene og finthakket koriander. Rør en dressing af limesaft, eddike og sød chilisauce. Kom den over salaten og lad salaten marinere i en times tid inden servering. Rør mayonnaisen med karrypasta, og du har en god stærk dressing, der fungerer fint som dip til dellerne.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Fiskefrikadeller, Fisk og Hovedret