Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Aspargestærte
Foto: Line Thit Klein Aspargestærte med comté

Aspargestærte

Aspargestærte med comté

En klassiker, du kan variere efter sæson og smag.

45 minutter
Print
4

6 plader butterdej, optøet
2 spsk mel
600 g tynde grønne asparges
4 spsk cremefraiche
4 æggeblommer
2 spsk dijonsennep
100 g + 100 g revet ost, f.eks. Comté

Til servering: grøn salat

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader. Rul hver plade butterdej ud på et bord drysset med mel i et rektangel på ca. 20x20 cm. Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær 1,5 cm brede strimler af de to overskydende plader butterdej, og klem dejstrimlerne fast oven på de fire butterdejsplader som “kant”, brug en gaffel til hjælp. Sæt tærtebundene i ovnen, og lad dem bage i 10 min.

Skær enderne af de grønne asparges. Bland cremefraiche, æggeblommer og sennep sammen. Rør de 100 g af osten i. Fordel ostemassen på de bagte tærtebunde, og drys den overskydende ost over. Fordel aspargeserne ud over tærten. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den yderligere 15-20 min. Servér med en grøn salat.

Tip: Aspargessæsonen er snart slut, men du kan bruge andre slags grøntsager som fyld i tærten. F.eks. broccolibuketter, forårsløg eller tynde porrer.

SE OGSÅ på Gastro.dk: 3 opskrifter på lækker landmad

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte og Grønne asparges