Aspargestærte
SPONSORERET indhold

Nem aspargestærte du hurtigt kan lave

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem tærte med asparges - brug færdig butterdej til tærtebunden, så har du en lækker tærte til frokost eller aftensmad på ingen tid. Her får du opskriften:

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
06. apr. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 45 min

Ingredienser

6 plader butterdej, optøet
2 spsk mel
600 g tynde grønne asparges
4 spsk cremefraiche
4 æggeblommer
2 spsk dijonsennep
100 g + 100 g revet ost, f.eks. Comté

Til servering: grøn salat

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 200 grader. Rul hver plade butterdej ud på et bord drysset med mel i et rektangel på ca. 20x20 cm. Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Skær 1,5 cm brede strimler af de to overskydende plader butterdej, og klem dejstrimlerne fast oven på de fire butterdejsplader som “kant”, brug en gaffel til hjælp.
  3. Sæt tærtebundene i ovnen, og lad dem bage i 10 min.
  4. Skær enderne af de grønne asparges.
  5. Bland cremefraiche, æggeblommer og sennep sammen. Rør de 100 g af osten i. Fordel ostemassen på de bagte tærtebunde, og drys den overskydende ost over.
  6. Fordel aspargeserne ud over tærten. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den yderligere 15-20 min. Servér med en grøn salat.
  7. Tip: Hvis asparges ikke er i sæson kan du bruge andre slags grøntsager som fyld i tærten. F.eks. broccolibuketter, forårsløg eller tynde porrer.

 

Anbefalet til dig