Opskrift på banankage med chokolade og appelsin
SPONSORERET indhold

Banankage med chokolade og appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bananer er geniale i kager, som bliver dejlig sød og saftig. Appelsin og mørk chokolade giver kagen en mere kompleks smag, så den ikke kun er sød.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
12. mar. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
1 stk. banankage | Total: en time

Ingredienser

1 stor springform 28cm
3 bananer, der er meget modne
saft fra 1 appelsin
250 g blødt smør
300 g sukker
4 æg
350 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
100 g mørk chokolade, hakket

Sådan laver du banankage

  1. Mos eller blend bananerne med appelsinsaften og sæt blandingen til side. Tænd ovnen på 180 grader og smør en stor springform.
  2. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker imellem hvert æg. Si mel, bagepulver, natron og salt i dejen.
  3. Vend til sidst bananmosen og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ca. 45-60 min. Tjek med en tandstik, at kagen er gennembagt.