Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på banankage med chokolade og appelsin
Foto: Line Thit Klein Banankage med chokolade og appelsin

Opskrift på banankage med chokolade og appelsin

Banankage med chokolade og appelsin

Bananer er geniale i kager, som bliver dejlig sød og saftig. Appelsin og mørk chokolade giver kagen en mere kompleks smag, så den ikke kun er sød.

en time
Print
1 stk. banankage

1 stor springform 28cm
3 bananer, der er meget modne
saft fra 1 appelsin
250 g blødt smør
300 g sukker
4 æg
350 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
100 g mørk chokolade, hakket

Sådan laver du banankage

1. Mos eller blend bananerne med appelsinsaften og sæt blandingen til side. Tænd ovnen på 180 grader og smør en stor springform.

 

2. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker imellem hvert æg. Si mel, bagepulver, natron og salt i dejen.

 

3. Vend til sidst bananmosen og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ca. 45-60 min. Tjek med en tandstik, at kagen er gennembagt.

 

Tip

Frys de brune bananer

Brug altid bananer, der er meget modne til banankage. De er perfekte, når de begynder at blive brune udenpå (men ikke inden i). Har du overmodne bananer, du ikke får brugt, kan du skrælle dem og komme dem i fryseren, og så bare tø dem op, næste gang du skal bage.
Se, hvad vi ellers skriver om: Banankage, Bagning, Banan, Kage, Dansk mad, Appelsin, Chokolade og Bageopskrifter