
SPONSORERET indhold
Banankage med chokolade og appelsin
Bananer er geniale i kager, som bliver dejlig sød og saftig. Appelsin og mørk chokolade giver kagen en mere kompleks smag, så den ikke kun er sød.
1 stk. banankage |
Total: en time
Ingredienser
1 stor springform 28cm
3 bananer, der er meget modne
saft fra 1 appelsin
250 g blødt smør
300 g sukker
4 æg
350 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
100 g mørk chokolade, hakket
Sådan laver du banankage
- Mos eller blend bananerne med appelsinsaften og sæt blandingen til side. Tænd ovnen på 180 grader og smør en stor springform.
- Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker imellem hvert æg. Si mel, bagepulver, natron og salt i dejen.
- Vend til sidst bananmosen og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ca. 45-60 min. Tjek med en tandstik, at kagen er gennembagt.
Tip
Frys de brune bananer
Brug altid bananer, der er meget modne til banankage. De er perfekte, når de begynder at blive brune udenpå (men ikke inden i). Har du overmodne bananer, du ikke får brugt, kan du skrælle dem og komme dem i fryseren, og så bare tø dem op, næste gang du skal bage.