Salat med jordskokker og bacon
Bjergbondesalaten smager himmelsk med jordskokker, der har en nøddeagtig smag.
Ingredienser
200 g røget bacon
500 g jordskokker, grundigt vasket og renset
200 g spelt- eller hvedekerner
1 romainesalat
100 g tør, salt ost, f.eks. Naturmælks Høost eller en lagret Comté
1 syrligt æble
Dressing:
1 æggeblomme
1 spk æbleeddike
1 spsk sennep
1 dl olivenolie
1 tsk salt
lidt sukker
Sådan laver du salaten
Skær bacon og jordskokker i mindre stykker, og rist begge dele sprøde på en pande. Det tager ca. 15 min ved mellem/høj varme. Kog kernerne i 20 min og lad dem køle lidt af.
Riv/skær salaten i mindre stykker. Skær æble og ost i mindre tern.
Pisk æggeblomme, eddike, sennep og salt sammen. Pisk olivenolien i dressingen lidt ad gangen i en tynd stråle, så dressingen tykner. Smag til med sukker og evt. mere salt og sennep.
Vend salaten sammen og servér.
Spis salaten med godt brød, et ekstra stykke ost og et glas let afkølet rødvin - og drøm dig væk til solbeskinnede alpesider imens.
Tip
Friskhøstede jordskokker har en tynd, velsmagende (og sund!) skræl, som sagtens kan spises.
Jordskokker smager lidt nøddeagtigt, så find en ost, der fremhæver de nuancer. Det gælder f.eks. de oste, der er foreslået i opskriften.