Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på salat med jordskokker og bacon
Foto: Line Thit Klein Salat med jordskokker og bacon

Opskrift på salat med jordskokker og bacon

Salat med jordskokker og bacon

Bjergbondesalaten smager himmelsk med jordskokker, der har en nøddeagtig smag.

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

200 g røget bacon
500 g jordskokker, grundigt vasket og renset
200 g spelt- eller hvedekerner
1 romainesalat
100 g tør, salt ost, f.eks. Naturmælks Høost eller en lagret Comté
1 syrligt æble

Dressing:
1 æggeblomme
1 spk æbleeddike
1 spsk sennep
1 dl olivenolie
1 tsk salt
lidt sukker

Sådan laver du salaten

Skær bacon og jordskokker i mindre stykker, og rist begge dele sprøde på en pande. Det tager ca. 15 min ved mellem/høj varme. Kog kernerne i 20 min og lad dem køle lidt af.

Riv/skær salaten i mindre stykker. Skær æble og ost i mindre tern.

Pisk æggeblomme, eddike, sennep og salt sammen. Pisk olivenolien i dressingen lidt ad gangen i en tynd stråle, så dressingen tykner. Smag til med sukker og evt. mere salt og sennep.

Vend salaten sammen og servér.

Spis salaten med godt brød, et ekstra stykke ost og et glas let afkølet rødvin - og drøm dig væk til solbeskinnede alpesider imens.

Tip

Friskhøstede jordskokker har en tynd, velsmagende (og sund!) skræl, som sagtens kan spises.

Jordskokker smager lidt nøddeagtigt, så find en ost, der fremhæver de nuancer. Det gælder f.eks. de oste, der er foreslået i opskriften.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Sunde salater, Frokost og Tilbehør