Blåbærsnitter
SPONSORERET indhold

Blåbærsnitter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lidt ligesom den klassiske hindbærsnitte bare med blåbær.

Af: Lone Kjær Foto: Tia Borgsmidt
19. feb. 2019 | Mad | ALT for damerne
ca. 14 stk. | Total: 45 min

Ingredienser

blåbærsylt:

200 g blåbær
100 g sukker
1 ubehandlet citron, revet skal heraf
evt. jævning

Dej:

50 g mandelmel
175 g hvedemel
75 g flormelis
150 g smør
1 lille æg

Desuden:

glasur af 150 g flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide
spiselige blomster til pynt

Sådan gør du:

Blåbærsylt:

  1. Kom blåbær i en gryde, og kog op.
  2. Tilsæt sukker og revet citronskal, og kog i ca. 10 minutter ved god varme.
  3. Tag gryden af varmen, og afkøl blåbærsyltetøjet.

Dej:

  1. Kom mandelmel, hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret heri, og findel dejen til en grynet masse.
  2. Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen. Pak i husholdningsfilm, og læg koldt 1 time. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik i runde forme med en diameter på ca. 8 cm. Du skal bruge ca. 28 stykker.
  4. Læg dejstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl kagerne.
  5. Smør forsigtigt et lag blåbærsylt på halvdelen af dejstykkerne, og læg kagerne sammen.
  6. Rør en glasur af flormelis og æggehvide.
  7. Dekorer kagen med glasur, og pynt med spiselige blomster.

Anbefalet til dig