Blåbærsnurrer
Foto: Martin Dyrløv Lækre blåbærsnurrer.

Blåbærsnurrer

Mums – de er gode! Dejen er fyldt med en blanding af blåbærkompot og marcipanremonce.

printer Print
plate 16 stykker

Dej:

25 g gær
2 dl mælk
2 æg
50 g sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 500 g hvedemel
75 g smør

Blåbærfyld:

250 g blåbær (friske eller frosne)
½ citron (øko)
75 g sukker
1 spsk. majsstivelse

Remonce:

75 g marcipan
75 g blødt smør

Pynt:

1 æg
evt. perlesukker
evt. mandelflager

Sådan gør du:

  1. Dej: Rør gæren ud i kold mælk, og tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og det meste af melet. Ælt dejen godt igennem.
  2. Tilsæt smørret, og ælt dejen blank og smidig i mindst 8 min. Tilsæt evt. det sidste mel, og lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  3. Blåbærfyld: Bland bærrene med fintrevet citronskal, citronsaft, sukker og majsstivelse i en gryde, og kog dem igennem under omrøring i 2-3 min. Hæld det i en skål til afkøling, og sæt det koldt.
  4. Slå dejen ned, og lad den hæve tildækket i køleskabet i 1 time – eller natten over.
  5. Remonce: Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, og den kolde blåbærkompot.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant ca. 30 x 60 cm.
  7. Smør blåbærremoncen ud på hele dejen. Fold en tredjedel af dejen ind over midten, og fold den anden tredjedel ind over den første tredjedel, så dejstykket er 30 x 20 cm.
  8. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm, og skær den i 16 strimler.
  9. Sno en dejstrimmel 6-8 gange, drej spiralen som en snegl omkring to fingre, og slå en knude ned midt i til sidst. Læg den på en bageplade med bagepapir, og fortsæt med resten af dejstrimlerne. Sæt snurrerne med god plads på 2 bageplader, og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
  10. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker og/eller mandelflager. Bag dem ved 225 grader i 15-18 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Kage, Blåbær og Bageopskrifter