Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Blommecrumble
Foto: Mikkel Adsbøl

Blommecrumble - opskrift fra Hendes Verden

Blommecrumble

En sød og sprød smuldredej over de syrlige og aromatiske blommer – bedre kan det næsten ikke blive.

(6 portionsforme)
Print

600 g søde, saftige blommer
50 g sukker
Crumble:
75 g mel
50 g smør
50 g farin eller mørk muscovadosukker
25 g havregryn
½-1 tsk. kanel

  1. Halver og udsten de skyllede blommer. Bland dem med sukker, og fordel dem i små ovnfaste portionsskåle. Dæk med folie eller bagepapir, og stil skålen i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min., eller til blommerne er møre.
  2. Bland mel og smør (evt. i en foodprocessor), og tilsæt mørkt sukker, gryn og kanel. Bland smuldredejen godt, og drys den ud over blommerne. Bag desserten 10-15 min., eller til overfladen er fin og sprød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert