Nem chili con carne
SPONSORERET indhold

Opskrift på nem chili con carne med sprød salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du en opskrift på chili con carne med sprødt grønt til, der er hurtig at lave.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
14. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Chili con carne med sprød salat til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

2 stængler bladselleri
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
800 g hakket oksekød
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk paprika
1 tsk chilipulver
2 stænger kanel
2 dåser flåede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 tsk groft salt
2 dåser kidneybønner

Salat:
½ agurk
1 grøn peber
1 rødløg
3 spsk syltede jalapenos, hakket
1 lime
1 rød eller grøn chili
2½ dl creme fraiche

Sådan laver du chili con carne

1. Hak selleri, løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde eller sauterpande og kom grøntsagerne i. Lad dem simre i olien i 4-5 min ved lav varme. Skru op for varmen og tilsæt kødet. Brun kødet, mens du hakker det i stykker. Når der ikke er mere væske fra kødet i gryden tilsættes spidskommen, paprika, chili og kanel.

 

2. Steg krydderierne med i 1 min, inden tomatkoncentrat og flåede tomater tilsættes. Kom salt i og vend det hele godt sammen. Skru ned til middelvarme, og lad retten koge sammen i 15 min. Tilsæt bønnerne de sidste fem min af kogetiden.

 

3. Skær imens agurk, peberfrugt og rødløg i små tern og vend med jalapenos og saften fra limen. Spis chilien med en klat creme fraiche og den sprøde salat over. Drys evt med friskhakket chili.