Chokolade-fudge
SPONSORERET indhold

Chokolade-fudge

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fudge er sød amerikansk konfekt, som kan laves med forskellig smag.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
06. dec. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 100 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 20-30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
350 g sukker
150 g farin
1 dl kakaopulver
2 dl sødmælk eller fløde
1 dl lys sirup
250 g mørk chokolade (hakket)
50 g smør
200 g valnøddekerner (grove stykker)

  1. Fór en form (20x20 cm) med bagepapir.
  2. Bland sukker, farin og kakao i en gryde og rør mælken i. Tilsæt sirup og rør over middel varme, til sukkeret er smeltet.
  3. Tag skeen op og lad blandingen koge til 118 grader på et sukkertermometer (eller et stegetermometer, der går op til 200 grader) – det tager ca. 20 min.
  4. Stil gryden i et koldt vandbad, til temperaturen er under 100 grader.
  5. Tilsæt chokolade og smør og lad det smelte uden at røre i det.
  6. Rør massen godt igennem (evt. med en håndmikser), når temperaturen er nede på ca. 60 grader.
  7. Tilsæt valnødder og bred massen ud i formen. Lad den stivne ved stuetemperatur 30-60 min.
  8. Skær konfekten i kvadrater på ca. 2x2 cm. Pak dem ind i cellofan, konfektkapsler eller æsker.