Chokoladecroissanter med nutella
Foto: Jesper Glyrskov

Chokoladecroissanter med nutella

Hjemmelavede croissanter får en lidt anden struktur end de købte, men de smager skønt og er dejlig sprøde.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 20 stk.

25 g gær
2½ dl vand
500 g hvedemel
200 g smør
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g smør til udrulning
20 store tsk. Nutella
1 æg til pensling

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen, og ælt dejen sammen.
  2. Stil den til hævning på et ikke alt for varmt sted i ca. 1 time.
  3. Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Rul ud igen til en rektangel ca. 80 x 30 cm.
  4. Skær dejen igennem først på langs og så på tværs, så der dannes 10 ens firkanter. De skæres nu i 2 trekanter hver, så der i alt er 20.
  5. Kom en klat Nutella på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nutella, Brød og Bageopskrifter