Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chokoladetærte med friske hindbær
Foto: Thomas Hergaard

Chokoladetærte med friske hindbær - opskrift fra Hjemmet

Chokoladetærte med friske hindbær

Lækker chokoladetærte med friske hindbær.

Print

Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet (men mister sprødhed)
(ca. 8 stykker)
350 g friske hindbær
100 g smør (små stykker)
175 g hvedemel
1 lille æg (sammenpisket)
150 g mørk chokolade (smeltet)
½ liter piskefløde (flødeskum)

  1. Tærtebund: Smuldr smør og mel sammen og saml dejen med æg. Lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  2. Rul dejen ud, beklæd en tærteform og prik bunden med en gaffel. Tryk siderne godt til i kanten. Bag tærten ca. 10 min. ved 200 grader.
  3. Skru ned og bag videre i ca. 20 min. ved 175 grader, til tærtebunden er sprød og gennembagt.
  4. Pensl med chokolade og lad det størkne.
  5. Lige før servering fyldes tærten med flødeskum blandet med hindbær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Chokoladetærte og Hindbær