
SPONSORERET indhold
Lemon Posset: Lav den smukkeste dessert i citronskal
En smuk og syrlig dessert med en dejlig cremet citroncreme, som du serverer festligt i udhulede citronskaller.
6 |
Total: 30 min |
Arbejdstid: 20 min
Ingredienser
- 6 usprøjtede citroner
- 1 dl citronsaft fintrevet skal fra 1 citron
- 1 vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 150 g sukker
Sådan gør du
- Skær citronerne i halve, på den lange led. Skrab kødet ud med en spids ske uden at ødelægge skallen. Pres frugtkødet og si saften fra.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Kom det resterende sukker samt vaniljesukkeret i en gryde med piskefløde.
- Varm det op under omrøring, og lad cremen småkoge i ca. 5 minutter. Pas på det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og hæld 1 dl citronsaft samt citronskal i.
- Stil de udhulede citronskaller på et fad, og hæld cremen i. Sørg for de står i spænd og ikke vælter. Stil på køl i minimum 3 timer eller til dagen efter. Server citrondesserten helt kold.
Tip: Citronsaften får du fra frugtkødet på citronerne, men det er pænest, hvis du ikke tager skal fra de citroner, du skal servere i.
Frederikke Wærens
- Er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.
- Følg hende på Instagram @frederikkewaerens