Lemon Posset
SPONSORERET indhold

Lemon Posset: Lav den smukkeste dessert i citronskal

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En smuk og syrlig dessert med en dejlig cremet citroncreme, som du serverer festligt i udhulede citronskaller.

Af: Frederikke Wærens Foto: Tia Borgsmidt
07. sep. 2023 | Opskrift | ALT for damerne
6 | Total: 30 min | Arbejdstid: 20 min

Ingredienser

  • 6 usprøjtede citroner
  • 1 dl citronsaft fintrevet skal fra 1 citron
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 150 g sukker

Sådan gør du

  1. Skær citronerne i halve, på den lange led. Skrab kødet ud med en spids ske uden at ødelægge skallen. Pres frugtkødet og si saften fra.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Kom det resterende sukker samt vaniljesukkeret i en gryde med piskefløde.
  3. Varm det op under omrøring, og lad cremen småkoge i ca. 5 minutter. Pas på det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og hæld 1 dl citronsaft samt citronskal i.
  4. Stil de udhulede citronskaller på et fad, og hæld cremen i. Sørg for de står i spænd og ikke vælter. Stil på køl i minimum 3 timer eller til dagen efter. Server citrondesserten helt kold.

Tip: Citronsaften får du fra frugtkødet på citronerne, men det er pænest, hvis du ikke tager skal fra de citroner, du skal servere i.