Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Foto: David Loftus Citrontærte med hvidvin, olivenolie & vanilje

Citrontærte fra Amalfi

Denne vidunderligt lækre bagte citrontærte er frisk, men samtidig hyggelig og faktisk meget lig en bagt cheesecake. Den er skøn med is og rigtig god med friske bær, fx jordbær eller hindbær.

clock 2 timer
printer Print
plate 10-12 personer

Tærtedej 
250 g alm. hvedemel plus ekstra til bordet
50 g flormelis, plus ekstra til at sigte over
¾ dl olivenolie
¾ dl greco di tufo-hvidvin
½ tsk flydende vaniljeekstrakt

Fyld
5 store citroner
500 g god ricotta
150 g sukker
2 store æg

Energi pr. person:
323 Kcal
Fedt:
14 %
Protein:
8 %
Kulhydrant:
41 %

Sådan bager du citrontærten

Tærtedej:
Kom mel og flormelis i en stor skål med et godt nip havsalt.
Lav en fordybning i midten, hæld olie, hvidvin og vaniljeekstrakt i.
Pisk væden sammen og begynd så at arbejde melet ind i den lidt ad gangen, så der dannes en dejkugle.
Vend den ud på et meldrysset bord og ælt den i et par min.
Pak den ind i film og læg den på køl i 30 min.

Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
Rul den løst sammen omkring kagerullen og rul den ud hen over et tærtefad med løs bund på 25 cm i diameter, klem dejen let fast op langs kanterne. Skær overskydende dej fri og brug den til at lappe evt. huller, prik bunden med en gaffel, dæk med film og stil dejen i fryseren i 1½ time.

Varm ovnen op til 180°.
Blindbag den frosne tærtedej i 25 min. eller til den er let gylden.
Riv i mellemtiden skallen af 1 citron og stil den til side.
Pres så mange citroner der skal til for at du får 1½ dl citronsaft, pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til cremen er glat, enten ved håndkraft eller blend det sammen i en foodprocessor.
Hæld fyldet i tærten og bag den i 30 min.
Sigt flormelis hen over og drys citronskallen på i de sidste 5 min.
Lad tærten køle af på en rist – fyldet ’gynger’ stadig lidt, men stivner, når den køler af.
Sigt ekstra flormelis over, skær i stykker og server.

Jamie I Italien

Jamie Oliver elsker Italien og italiensk mad. For at skrive denne bog har han gennemrejst landet for at lokke opskrifter og tips ud af nonna’erne (bedstemødrene), som er de helt centrale personer i familien, når det gælder mad.

Med inspiration fra sin rejse har Jamie skabt over 130 opskrifter til hele året. Fra enkle antipasti og nemme pastaretter, til vidunderlig simremad, fantastiske salater og guddommelige desserter. Læserne lærer også at perfektionere klassikere som gnocchi, fyldt pasta og den helt rigtige pizzabund. 

Pris: 299,95 kr. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Bagning, Jamie Oliver, Citron, Italiensk mad og Bageopskrifter